Sport

Drávucz Rita: "Nagyon megszerettem Szegedet"

Drávucz Rita: "Nagyon megszerettem Szegedet"

2011. június 12., vasárnap
Drávucz Rita: "Nagyon megszerettem Szegedet"

Egy év után elhagyja a Taylor&Nash Universitas Szeged női vízilabda-együttesét a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita, a csapat és a magyar válogatott csapatkapitánya. Merész András szövetségi kapitány alakulatának csütörtöki szegedi edzése után a világklasszis pólóshölggyel beszélgettünk.

– Ismerős terepen zajlik a felkészülés itt Szegeden. Milyen most a magyar női vízilabda-válogatott? Készültök a világbajnokságra…

– Örülök, hogy itt lehetünk Szegeden és itt is készülhetünk. Úgy gondolom, hogy a barcelonai és athéni Világliga fordulók után a hatcsapatos Kirisi-kupán is helytálltunk, nagyon nehéz meccseken vagyunk túl. Ez a hét a feltöltődésről is szólt, a vízilabdán kívül csapattréningeken, különböző sportaktivitásokban vettünk részt, sok uszodán kívüli tevékenységet is végeztünk kikapcsolódás gyanánt.

– A Kirisi-kupa nyilván segített feltérképezni az erőviszonyokat. Mennyire lesz nehéz a világbajnokság, kik a fő ellenfelek?

– Évről-évre egyre keményebb a női mezőny. A legutóbbi tornabeli ellenfeleink közül az Egyesült Államok és Ausztrália a világ legjobbjai, Kínával még nem találkoztunk, ám ők hazai pályán lesznek és képesek nagyon jó eredményeket elérni – gyakorlatilag nyolc erős csapat lesz a vb-n és bárki nyerhet. Most Hollandiába megyünk, a Dutch-kupán szereplünk június 23-tól, ott lesz Ausztrália és Görögország is legutóbbi ellenfeleink közül, s természetesen a házigazdák is, akikkel idén még nem mérkőztünk meg. Július 5-én már indulunk a világbajnoki túrára, hiszen két hetet előtte Ausztráliában fogunk edzőtáborozni. Nehéz menet lesz, egy hónap múlva készen kell állnia a csapatnak. Egyelőre 16,

Tomaskovics Eszterrel

együtt 17 fővel edz a válogatott, tehát további szűkítés várható még. A csapat egyre egységesebb lesz, s részleteiben dolgozzuk ki a taktikát, hogy az ellenfelek ne okozzanak meglepetést, le tudjuk reagálni a húzásaikat.

– Szegeden többször ráéreztél a kevésbé egyértelmű végkimenetelű meccsek előtt, hogy győzni fog a csapat. A közelgő vb-szereplés kapcsán vannak-e már megérzéseid?

– Még nincsenek, talán majd közvetlenül előtte, most még korai, hiszen még nem tudjuk pontosan milyen csapattal fogunk kiutazni, s még nagyon kíváncsi vagyok a hollandiai tornára, amely nagyon fontos utolsó állomás, talán a legfontosabb a felkészülésben.

– Elhagyod Szegedet, merre visz az utad?

– Olaszországban fogom folytatni egy nagyon erős klubnál, Európa legjobb klubjánál. Jelenleg a válogatottra koncentrálok, a szerződést még nem írtam alá, de már megegyeztünk és jövőre visszatérek Olaszországba, ott fogom folytatni.

– Mennyire nőtt a szívedhez a város? Előfordul majd, hogy visszalátogatsz?

– Mindenképp, hiszen a nővérem is itt él a családjával. Nagyon megszerettem Szegedet, sok barátság köttetett és sok régebbi elevenítődött fel, régi barátságokat is megtaláltam még Szentesről. Fogok visszalátogatni, alkalomadtán még szurkolni is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.