Egyetem

Decemberben kerülhet kormány elé a felsőoktatási törvény normaszövege

Decemberben kerülhet kormány elé a felsőoktatási törvény normaszövege

2011. június 7., kedd
Decemberben kerülhet kormány elé a felsőoktatási törvény normaszövege

A felsőoktatási törvény normaszövege decemberben, a közoktatási törvényé augusztusban kerülhet a kormány elé egy minisztériumi munkaterv szerint.

Az MTI kedden úgy értesült, hogy a felsőoktatási törvény normaszövegéről december 8-án tárgyalna az államtitkári értekezlet, majd december 21-én kerülne a kormány elé. A közoktatási törvényről augusztusban tárgyalnának a kabinetben. Ha a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában készült munkatervet a kormány is jóváhagyja, akkor a parlament csak jövőre tárgyalná az új felsőoktatási törvényt. Az oktatási államtitkár május 30-án újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az államtitkárság szándéka szerint a köz- és a felsőoktatási törvény is még a tavaszi az Országgyűlés elé kerülhetnek.

Hoffmann Rózsa

akkor úgy nyilatkozott: a köz- és a felsőoktatási törvényeket megalapozó koncepciók kidolgozása az utolsó stádiumban van. A kormánytól várják az időpontot, amikor konzultálhatnak róla. Ha meglesz a politikai jóváhagyás, gyorsított tempóban folytatódik majd a kodifikáció, és ettől függően kerülhetnek a jogszabálytervezetek a parlament elé - fűzte hozzá Hoffmann Rózsa. Arra törekednek - mondta az oktatási államtitkár -, hogy ez minél előbb megtörténjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.