Bulvár

Csapadékkal jön a kedd

Csapadékkal jön a kedd

2011. június 27., hétfő
Csapadékkal jön a kedd

Kedden északkeleten erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. A Dunától keletre több helyen várható zápor, helyenként zivatar, máshol csak néhol lehet csapadék.

Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé megerősödik, utóbbi tájakon kedden és zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21, 27 fok között alakul.

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld középső vidékén, valamint a Földközi-tenger nyugati és középső részén anticiklon hatására napos, száraz idő a jellemző. A magasnyomású képződménytől nyugatra és keletre sekély ciklonok örvénylenek; a hozzájuk tartozó frontrendszerek mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. Kontinensünk nagy részén a hőmérséklet csúcsértéke 22 és 30 fok között változik, de a Skandináv-félszigeten, Lengyelországban, a balti államokban és Ukrajnában csupán 14, 20 fokot mérnek. Franciaország délnyugati felén, illetve a Pireneusi-félszigeten igen meleg az idő, a délutáni órákra 31, 39 fokig emelkedik a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását kedd estig egyre inkább az Ukrajna fölé helyeződő sekély ciklon alakítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.