Közélet

Az IKSZ gyűjtést szervez a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére

Az IKSZ gyűjtést szervez a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére

2011. június 19., vasárnap
Az IKSZ gyűjtést szervez a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nyár végéig tartó gyűjtést szervez a csíksomlyói Csibész Alapítvány lakói számára, a szervezet elsősorban taneszközöket, ruhaneműket, könyveket és játékokat vár.

Stágel Bence

az IKSZ elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a Csibész Alapítvány gyökerei 1987-re nyúlnak vissza, amikor

Gergely István

atyát

Jakab Antal

gyulafehérvári megyéspüspök Csíksomlyóra helyezte a plébániára. Gergely István miután szembesült az ott lévő szegénységgel és kihívásokkal, eleinte saját lakását osztotta meg a gyerekekkel, majd később a támogatóknak köszönhetően már lakóházakat is tudtak vásárolni. Az alapítvány mára több száz árva gyermek és fiatal számára biztosítja a napi megélhetéshez szükséges feltételeket, betegek ápolásáról, moldvai csángókról, és veszélyeztetett terhességű édesanyákról is gondoskodnak. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség most úgy döntött, nagyszabású gyűjtést szervez alapítvány számára - mondta a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. A KDNP ifjúsági szervezete június 20-tól augusztus 31-ig várja a felajánlásokat a XI. kerületi KDNP-irodában. Mint jelezte főleg taneszközökre (füzetek, tollak, radír, iskolatáska, hegyező, írószerek), ruhaneműkre, főleg melegebb cipőkre, könyvekre, játékokra lenne szükségük az egészen kicsi kortól egyetemista korosztályig terjedő fiataloknak. Az IKSZ tagjai szeptemberben viszik le személyesen Székelyföldre az adományokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.