Bulvár

ÁNTSZ: szerdán hőség és erős UV sugárzás várható

ÁNTSZ: szerdán hőség és erős UV sugárzás várható

2011. június 21., kedd
ÁNTSZ: szerdán hőség és erős UV sugárzás várható

Szerdán szinte az egész országban erős lesz az UV sugárzás, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön pedig hőség várható - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várhatóan 25 Celsius fok feletti alakul a napi középhőmérséklet. Ezért az országos tiszti főorvos és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja az érintett területeken élők, illetve nyaralók figyelmét, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, és délelőtt 11 és délután három óra között ne tartózkodjanak a tűző napon. A leégés ellen a megfelelő öltözködést és a napvédő készítmények használatát ajánlják. Az ÁNTSZ hangsúlyozta: szerdán az ország szinte egész területe felett igen erős lesz a napsugárzás, az UV index 7,5 felett várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban azt közölte: extrém, 8,1-es értéket is elérő UV-B sugárzás várható szerdán az ország szinte egész területén. Ezért arra kérik az embereket, hogy a riasztás visszavonásáig fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta megégés ellen. Normál bőrtípusnál ugyanis már 17 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.