Kultúra

A századik oviscsoport is ellátogatott a Reökbe

A századik oviscsoport is ellátogatott a Reökbe

2011. június 8., szerda
A századik oviscsoport is ellátogatott a Reökbe

Múzeumpedagógiai foglalkozások a vakáció alatt is várják a gyerekeket

44 óvodából összesen 100 csoport, több mint 2000 gyerek látogatta meg a Reök időszaki kiállításait az ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozások során, ami példátlan eredmény. A vakáció alatt is várják a kisebb és nagyobb gyermekeket: a Reök Gyerök Kör nyáron kiegészül a Pöttöm programmal.

2010 novembere óta vehetnek részt ingyenesen óvodás csoportok a REÖK múzeumpedagógiai foglalkozásain. Júniusban a 100. csoport is ellátogatott az Ale Ildikó festőművész, múzeumpedagógus vezette programra. Több mint 2000 szegedi és Szeged környéki kisgyermek, összesen 44 óvodából tekintette meg az időszaki kiállításokat. Bizonyos óvodákból több, akár öt csoport is ellátogatott már a Reökbe, és vannak olyanok, akik egy adott időszaki kiállítás megtekintése után a következő tárlatra is rögtön előjegyezték magukat. Az óvodások

Csáki Róbert

festményeivel, a Közös értékeink anyagával,

Pataki Ferenc

és

Kilár István

alkotásaival valamint a XXXVI. Nyári Tárlat válogatásával ismerkedhettek. „Az elmúlt év egyik legnagyobb sikerének értékelem azt, hogy ilyen példátlan eredményt értünk el a múzeumpedagógia foglalkozásokkal – mondja

Bátyai Edina

, a Reököt működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. – Ennél talán már csak az fontosabb, hogy a gyerekek imádnak hozzánk járni, felnőtteket megszégyenítő érdeklődéssel nézelődnek a műtárgyak között. Egyértelmű, hogy szeptembertől folytatjuk a programot, hiszen azt tapasztaljuk, hogy hatalmas az igény rá az óvónők részéről is.” Az ovisoknak szóló múzeumpedagógiai foglalkozásokon mellett az általános iskolásokat is várta év közben a Reök Gyerök Kör, ami nyáron is folytatódik. Azok a gyerekek, akik hasznosan szeretnék eltölteni a vakáció egy részét, július 5. és 8., valamint 19. és 22. között látogathatnak el a Reökbe minden nap délelőtt 10-től 12.30-ig. A részvétel mindenkinek 800 forintba kerül, de lehetőség van arra is, hogy bérletet váltsanak a négy napra 2600 forintért. Míg ekkor leginkább az általános iskolásokat várják, délutánonként a legkisebbek vehetnek részt a Gyerök Kör Pöttöm elnevezésű, egyórás foglalkozáson. Az ovik érdeklődését a nyár folyamán is várják a muzeumpedagogia@reok.hu e-mail címen. A múzeumpedagógiai foglalkozások végén, a program rajzos része során a tárlaton látható képet tudták a gyerekek játékosan továbbgondolni. A legjobb rajzokat a Reök egy mini-kiállítás keretében mutatta be az elmúlt hetekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.