Bulvár

A hőség miatt figyelmeztetést adott ki szombatra az ÁNTSZ

A hőség miatt figyelmeztetést adott ki szombatra az ÁNTSZ

2011. június 17., péntek
A hőség miatt figyelmeztetést adott ki szombatra az ÁNTSZ

A várható hőség miatt előzetes, figyelmeztető jelzést adott ki szombatra az ország déli, délkeleti megyéire az országos tiszti főorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint szombaton a napi átlaghőmérséklet elsősorban Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében kevéssel meghaladja majd a 25 Celsius-fokot. Este viszont északnyugat felől hidegfront várható, amely erős lehűlést hoz. A várható nappali hőség miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ nyomatékosan felhívta a figyelmet a hőség okozta káros egészségi hatások megelőzésének fontosságára. Ezekről, a napozás szabályairól, a közegészségügyi tanácsokról bővebb információk olvashatók mindkét szervezet honlapján, amelyeken a légkondicionált helyiségek listája is megtalálható - közölte az ÁNTSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.