Írjon nekünk

Sport

Futsal: győztek és NB I-ben maradtak a Boszorkányok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Három gólos győzelmet aratott, és ezzel kivívta az NB I-ben maradást a SZAK Boszorkányok együttese az NB II-es Rubeola FC Csömörrel szemben a két csapat osztályozójának szegedi visszavágóján csütörtök este.

Agresszíven kezdtek a Boszorkányok, hiszen a kezdősípszót követően nem sokkal Zimányi Kovács Anikó szerzett labdát és lövését nagy bravúrral kellett hárítania Füzyné Görög Angelina csömöri kapusnak. A hazaiak ezután is nyomás alatt tartották a Rubeolát, s ennek gyorsan meg is lett az eredménye, előbb Baksa Katalin gurított a bal alsóba a 3. percben, majd egy perccel később Miklós Gabriella és Horváth Hanna törtek ketten a kapura, kipasszolgatták a hálóőrt, s előbbi növelte kettőre az előnyt, így már bennmaradásra állta SZAK (2-0). Nem hagyták azonban magukat a csömöriek, akiket pár lelkes szurkolójuk is elkísért Kiskundorozsmára. Olyannyira felszívták magukat, hogy előbb a csapatkapitány Vella Orsolya és Papp Tamara háromszögelését követően előbbi szépített, majd pillanatokkal később Szórád Barbara bombázott a jobb felsőbe egy sarokrúgás után (2-2). S ha még nem lenne elég, Bobok Csilla használta ki a Horváth Hanna és a hazai kapus Horváth Melinda bizonytalanságát, léabdát lopott a hatoson és a hálóba gurított (2-3). A vendégek csírájában elfojtva az egyébként nagyon szép és pontos keresztlabdákkal operáló szegedi akciókat vezették támadásaikat, s egy ilyen végén a csapat legjobbját, Várkonyi Orsolyát buktatták a hatoson belül a védők – a sértett a jogosan megítélt büntetőt kíméletlenül értékesítette (2-4) a 9. percben. A Boszorkányok ekkor igen távol álltak a bennmaradástól, hiszen egygólos hátrányuk háromra nőtt, ráadásul a négy találatnál járó vendégek joggal bízhattak benne, hogy az idegenben lőtt több gól is a javukra dönthet, ha úgy alakul. Szerencsére a hazai lányok nem hagyták magukat, a 12. percben Hódi szögletéből ismét Baksa volt eredményes, majd másodpercekkel később Horváth Hanna egyéni akciója tette újra nyílttá a mérkőzést és az NB I-es tagság kérdését (4-4). Pár perccel később azonban Várkonyi Bobokkal összejátszva megint a Csömört juttatta előnyhöz (4-5), ám erre is volt hazai válasz: egy újabb pontos sarokrúgást a jól érkező Miklós Gabriella bombázott a léc alá (5-5).

Fordulás után szemernyi kétséget sem hagyott a Szeged afelől, hoigy az élvonalban akar maradni. Középkezdés után Zimányi Kovács iramodott meg a csömöri térfél jobb oldalán, majd középre adott labdáját Horváth Hanna lőtte be (6-5). Boszorkányos ügyességgel vezették tetszetős támadásaikat a Boszorkányok, valódi csapatként mozogva a pályán, remek rövidpasszokkal operálva. Néha talán túl sok is volt az átadás, volt hogy ordító ziccerek maradtak ki, bár ki kell emeljük a csömöri hálóőr alkalmanként bámulatos reflexeit is. A kemény, ám de eredményes védekezés miatt a 29. percre a SZAK már begyűjtötte negyedik hibáját, miközben a vendégek még nem is faultoltak, így félő volt, hogy ez a végén visszaüthet, ha nem tudják növelni előnyüket a hazaiak. Mintha csak tudták volna a lányok mitől tart a néző és a tudósító, Miklós egy berúgás után kíméletlenül a csömöri kapuba bombázott a hatosról a 31. percben (7-5), majd pillanatok múltán növelhette az előnyt ám ziccert rontott. Várkonyi közben utánrúgásért kapott egy sárgát, majd ugyanabban a percben (32.) kis híján ki is állíttatta magát, ekkor gyorsan cserét is kért. Fáradtak a vendégek fizikálisan és fejben is, Szórád is kapott egy lapot, ugyanakkor a szegediek elérték az ötödik csapathibájukat. Talán ez is még inkább felpaprikázhatta a nagypályán az NB I-es feljutást a közelmúltban kivívó boszorkákat, mindenesetre Zimányi Kovács egy kapu előtti kavarodást követően nem hibázott, a 34. minutában háromra növelte az előnyt (8-5). Rá egy percre Várkonyi végezhetett el kisbüntetőt a hatodik hazai hibát követően, ám Horváth Melinda védése után a kipattanóra lecsapó Várkonyi és Papp kicsit egymást is zavarva nem tudták kihasználni a védők kései reakcióját, majd némi kapkodás után végül Zimányi Kovács becsúszása mentett szögletre. A SZAK boszorkányai a végjátékban is számtalanszor kerültek helyzetbe, ám az utolsó pillanatban mindig akadt egy kisebb pontatlanság, vagy egy jól érkező rubeolás védő, ami vagy aki meghiúsította a gólszerzést. Miklós még két kapufával tudatosította, hogy nem elégszik meg két góllal, ám az eredmény már nem változott, 8-5-re győzött a Szegedi AK, s ezzel megőrizték futsal NB I-es tagságukat a nagypályás feljutás mellé.

Női futsal NB I-es osztályozó, visszavágó:

Szegedi AK Boszorkányok – Rubeola FC Csömör 8-5 (5-5)
Szeged-Kiskundorozsma, Orczy-iskola, 100 néző. Vezette: Lovas, Kócsó, Bartucz.
Szegedi AK: Horváth M. – Hódi, Zimányi Kovács, Horváth H., Baksa. Csere: Miklós, Szalai, Németh, Harcel. Vezetőedző: Szél István.
Rubeola FC Csömör: Füzyné Görög A. – Szórád, Várkonyi, Bobok, Vella. Csere: Kiss Zs., Papp, Horváth K. Játékos-edző: Vella Orsolya.
Gólszerzők: Baksa (3′, 12′), Miklós (4′, 18′, 31′), Horváth H. (13′, 21′), Zimányi Kovács (33′), ill. Vella (6′), Szórád (6′), Bobok (8′), Várkonyi (9′ – büntetőből, 15′).
Sárga lap: Horváth H. (39′), ill. Várkonyi (32′), Szórád (33′).

Kommentek

Sport

Két arany és egy ezüst a csütörtök délelőtti kajak-kenu döntőkben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyarok két arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a csütörtök délelőtti négy 500 méteres döntőben a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében. Győzött a női kenupáros és a női kajaknégyes, Kozák Danuta pedig második lett kajak egyesben. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Görög és szerb játékossal erősített a pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Aggelos Foskolos az első görög vízilabdázó aki Szegedre igazolt.

Tovább olvasom

Sport

Ezek voltak a SZEOL legemlékezetesebb meccsei – videók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Összegyűjtöttük a kék-feketék öt legemlékezetesebb összecsapását.

Tovább olvasom

Aktuál