Bulvár

Világháborús lövedékeket találtak

Világháborús lövedékeket találtak

2011. május 15., vasárnap
Világháborús lövedékeket találtak

Ópusztaszer külterületén tüzérségi lövedék, egy domaszéki tanyaépület bontása során pedig egy hadipuska került elő - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

II. világháborús tüzérségi lövedék került elő Ópusztaszer külterületén, az út melletti ároktisztítás során szombaton délután. A honvéd tűzszerészek a rendőrség értesítését követően még aznap a helyszínre értek, ahol a környék átvizsgálását követően egy ugyancsak II. világháborús tüzérségi ködgránátot is találtak, melyeket a közeli lőtéren biztonságos körülmények között megsemmisítettek. Ugyancsak feltehetően II. világháborús fegyver került elő egy domaszéki tanyaépület bontása során is szombaton. A markológép az épület faanyagát szedte szét éppen, amikor abból egy közel 1 méter hosszú poros, helyenként korhadt, illetve rozsdás felületű fegyver fordult ki. A fegyverszakértő elsődleges megállapítása szerint a fegyver egy magyar gyártmányú, ismétlődő rendszerű hadipuska, mely néhol törött, korrodálódott, egyes részei hiányoznak. Az ágytárban lőszerek is voltak. A tanya tulajdonosa elmondta, hogy az épületbe feleségével közel ötven éve költözött, tudomása nem volt arról, hogy a mennyezet rétegei közé fegyver van elrejtve. Feltehetően azt korábban, talán a II. világháború idején tehette oda a korábbi lakó. Az eset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálja - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.