Kultúra

Vakációs füzet a gyermektáborokról

Vakációs füzet a gyermektáborokról

2011. május 2., hétfő
Vakációs füzet a gyermektáborokról
A Szegedi Vakáció nevű füzetben foglalta össze a szegedi önkormányzat és a Százszorszép Gyermekház a gyerekeknek szervezett összes szünidei tábort, programot. A városháza sajtószobájában mutatták be a 248 oldalas kiadványt. Évek óta hagyomány, hogy a város és a gyermekház egy közös kiadványba foglalja össze a szegedi iskolásoknak szünidőre szervezett táborokat. A füzetet hétfőn Solymos László alpolgármester és Orbán Hédi, a Százszorszép Gyermekház igazgatója mutatta be. A kiadvány 248 oldalon közel 100 különböző tábort ajánl a gyerekeknek és mintegy 180 programot. Az önkormányzati napközis táboron kívül szerepel a füzetben kézműves-foglalkozás, tánc- és sporttáborok, csillagásztábor, vadasparki kaland, túlélőtábor. Hetente mintegy 12-13 táborkínálatot jelent ez a gyerekeknek. Az igazgatónőtől megtudtuk, hogy újdonság a zeneterápiás, a lovag- és az egyiptomi tábor. A Szegedi Vakáció füzet a Százszorszép Gyermekház portájáról ingyen elvihető.
Idén ünnepli 60. születésnapját a Százszorszép Gyermekház, az ünnepi gálaműsort 2011. június 3-án (pénteken) 18 órától tartják. Az intézmény honlapján további ünnepi és egyéb rendezvényekből is szemezgethetnek.
A nyári időszakban a Somogyi-könyvtár is várja a fiatalokat. Június és július hónapban a fiókkönyvtárakban, míg augusztusban a központi épületben. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a XIII. Szőregi Rózsaünnepe táborjelleggel gyerekek vesznek részt a díszítésben, majd az utómunkálatokban. Az ünnepet június 24-26. között tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.