Gazdaság

Az SZTE-s Kovács Árpád maradt a közgazdasági társaság elnöke

Az SZTE-s Kovács Árpád maradt a közgazdasági társaság elnöke

2011. május 27., péntek
Az SZTE-s Kovács Árpád maradt a közgazdasági társaság elnöke

Újabb három évre, 2014 májusáig Kovács Árpádot, a Szegedi Tudományegyetem tanárát, az Állami Számvevőszék korábbi elnökét választotta elnökévé a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) tisztújító küldöttközgyűlése pénteken - közölte az MKT az MTI-vel.

A társaság alelnöke

Balázs Péter

, a CEU professzora, volt külügyminiszter, az Európai Bizottság korábbi tagja;

Bod Péter Ákos

, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, volt jegybankelnök;

Palócz Éva

, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója és

Török Ádám

akadémikus, a Pannon Egyetem egyetemi tanára. A fennállásának 117. évét ünneplő Magyar Közgazdasági Társaság tagjainak száma csaknem 5 ezer fő. A társaság területi szervezetei az ország 15 megyéjében és két megyei jogú városában működnek, emellett pedig a tagok 13 országos szakmai szakosztály munkájában vehetnek részt. Az MKT legfontosabb éves rendezvénye a közgazdász-vándorgyűlés: a magyarországi közgazdász-társadalom legnagyobb éves rendezvényének - sorban már a 49-diknek - az idén Pécs ad otthont szeptember 29. és október 1. között. A társaság kiemelt figyelmet fordít a határokon túl élő magyar közgazdászokra is, szoros kapcsolatot ápol mind a romániai, mind a vajdasági, mind pedig a felvidéki magyar közgazdász társaságokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.