/

TeSzedd! – Csongrád megye is megtisztult + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról portálunk képes tudósításban is beszámolt, az Önkéntesség Európai Éve alkalmából a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Önkéntes Központ Alapítvány, valamint a megyei önkéntes centrumok és a vízügyi igazgatóságok koordinálásával szervezett országos hulladékgyűjtő akción több mint négyezren vettek részt Szegeden, Csongrádon, valamint a megye számos területén.

Az akciót megelőző, több hetes szervező munkát az ATIKÖVIZIG dolgozói végezték, szorosan együttműködve a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum munkatársaival, akik az önkéntesek toborzását, koordinálását végezték.

Szegedi tiszta partok

Az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Csongrád megyében 12 hulladékgyűjtési helyszínt jelölt meg. Így Szegeden a Boszorkánysziget, a Tisza újszegedi oldalán az Alsó Kikötő sor mentén, az úgynevezett „Malina” burkolattól a Belvárosi hídig, a Tisza és Maros folyók torkolatánál, a „Vastorony”- Vízügyi Történeti Emlékhely közötti szakaszon, az evezős pálya déli kerítésétől a Huszár Mátyás rakpart végéig, a Gyálai-Holt-Tisza partjain és környezetében (Szeged-Szentmihálytelek), valamint a Szillér-Baktó-Fertői csatorna partjai (Göndör sor) mentén.
Az ATIKÖVIZIG dolgozói Csongrád megye területén mintegy 130 fővel vettek részt a hulladékgyűjtésben, illetve az akció koordinációjában. Szegeden a kijelölt 6 helyszínen 418 önkéntes, mintegy 80m3 hulladékot gyűjtött össze, ami 16 konténerben fért csak el, és ezzel több mint 40 hektár terület tisztult meg.

Csongrád megye is megtisztult

A „TeSzedd!” akció az Igazgatóság működési területén rendkívül sikeres volt, hiszen a kitűzött célok teljesítésre kerültek: az előzetesen kijelölt hulladékgyűjtési helyszíneken a szemét az önkéntesek által mindenütt eltakarításra került. Csongrád megyében az ATIKÖVIZIG 7 településen, összesen 12 helyszínen gyűjtött hulladékot: több mint 600 fővel közel 100 hektár terület került megtisztításra, összesen 120 m3 szemetet gyűjtöttek össze, ami nagyjából 24 konténernyi hulladékot jelentett.
Az eddig beérkezett adatok szerint az ATIKÖVIZIG működési területén Csongrád, valamint Békés és Bács-Kiskun megye településein összesen mintegy 4300 önkéntes, több mint 400m3 szemetet szedett össze, így közel 280 hektárnyi terület tisztult meg. Az összegyűjtött hulladékot 80 konténerben szállították el a megyei hulladéklerakókba.
Csongrádon a Tisza jobb parti töltésrézsűn (belterületi szakasz), Hódmezővásárhelyen a szennyvíztisztító telep és a Hódtó-Kistiszai csatorna környékén, és a Téglagyári tavak–Rárósi út környékén. Szentes belterületén pedig a Kurca főcsatorna mentén a Csongrádi úti híd és a kórház között, valamint a 451. út csongrádi hídra vezető kanyarnál lévő töltés melletti kiserdőben dolgoztak az önkéntesek. Mindszent külterületén pedig az ún. „Kis-Kurca” partjai mentén folyt a hulladékgyűjtés.


Hallgassa meg Kozák Péterrel, az ATIKÖVIZIG igazgatójával készített hanganyagunkat!


Hallgassa meg Polner Eörssel, a Csongrád megyei kormányhivatal főigazgatójával készített hanganyagunkat!


Hallgassa meg Némethy Tímeával, az ATIKÖFE igazgatónőjével készített hanganyagunkat!

Előző sztori

Századvég: a megkérdezettek felfüggesztenék Gyurcsány mentelmi jogát

Következő sztori

Fico a kettős állampolgárság után a választójogtól tart