Egészség

Taroltak a szegedi fiatalok az elsősegélynyújtó versenyen

Taroltak a szegedi fiatalok az elsősegélynyújtó versenyen

2011. május 23., hétfő
Taroltak a szegedi fiatalok az elsősegélynyújtó versenyen

Május 21-én zajlott a Magyar Vöröskereszt 40. Országos Elsősegélynyújtó Versenye, ahol a fiatal elsősegélynyújtók 20-20 legjobb csapata mérhette össze tudását gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

Csongrád megye színeiben a megyei fordulón győzedelmeskedő csapatok indultak: gyermek kategóriában a Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata, ifjúsági kategóriában a szegedi Ifjúsági Vöröskeresztes Aktivisták csapata, míg felnőtt kategóriában a szegedi Felnőtt Elsősegélynyújtók Csapata állt „rajthoz” szombat reggel.

Csapattagok: Gyermek kategória: Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Puskás Bianka, Kovács Eszter, Papp Lilla, Ördög Nóra, Szilágyi Hanga; felkészítő: Ráczné Gyémánt Andrea) Ifjúsági kategória: Ifjúsági Vöröskeresztes Aktivisták csapata (Forró Réka, Tanaka Josikó, Szendrei Attila, Dömötör Ágnes, Deli Eszter; felkészítő: Ráczné Gyémánt Andrea) Felnőtt kategória: Szegedi Felnőtt Elsősegélynyújtók csapata (Papp Dorottya, Csillag Vivien, Bali Ilona, Varga Zsanett, Berta Lilla; Felkészítő: Szabóné Tóth Gabriella)

A zánkai gyermekcentrum területén 6 gyakorlati állomáson, „élesben” kellett ellátni a valósághűen megjátszott baleseti helyszínek sérültjeit, így biciklis balesetnél láttak el medencesérültet, vadászbalesetnél combon lőtt sérültet, de volt orrtörés, ficam, nyílt lábszártörés, epilepsziás roham és szívinfarktusos beteg is, valamint újraélesztési ismereteiket is be kellett mutatniuk a versenyzőknek. A délután fél négyig tartó vetélkedő alatt a fiatalok vöröskeresztes ismereteikről is számot adhattak, illetve a versenypályába illesztett kreatív-pihenő állomásokon szusszanhattak egyet a gyakorlati állomásokon való szereplés között. Az esti záróünnepségen végül a megyét képviselő szegediek taroltak: a vöröskeresztes ismeretek versenyen a megye 2. helyezést ért. Ezt követően az elsősegélynyújtó feladatok értékelése alapján gyermek kategóriában és ifjúsági kategóriában is a szegedi csapat szerezte meg az első helyet, míg a felnőttek szoros versenyben a harmadik helyezést érték el. Összesítve az eredményeket kijelenthetjük: a két első, egy második és egy harmadik helyezés alapján a 2011. évi vetélkedő bajnokai a szegedi fiatalok voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.