Írjon nekünk

Sport

SZEGEDma.hu MK: döntőre hangol a KITE és a Volán is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Harmadszor feszül egymásnak ebben a szezonban a szegedi labdarúgás két legmagasabban jegyzet csapata. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa szerda esti döntőjében a presztízsen kívül egy 62 centis, gyönyörű vándorserleg és 80 ezer forint is a tét.

Ismét szegedi csúcsrangadó, valódi futballünnep várja a sportág szerelmeseit szerdán a Felső Tisza parton. Az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága portálunkkal közösen rendezi meg a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntőjét. Előbb 18 órai kezdettel az Ásotthalom TE és a Csanádpalota FC csap össze a harmadik helyért és az országos főtáblán való indulás jogáért. Ezt követően 20 órakor indul az aranycsata a KITE-Szeged és a Tisza Volán SC Szeged csapatai között. Mindkét mérkőzésre a műfüves pályán kerül sor, s döntetlen esetén nincs hosszabbítás, hanem egyből tizenegyesrúgásokra kerül sor. A belépők egységesen 200 forintba kerülnek.

Online

Szerdán 20 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tisza Volán SC Szeged – KITE-Szeged kupadöntőről.

Több sebből vérzik, de aranyra hajt a KITE

Az NB III-as bajnokságban kétszer már összemérte erejét a KITE és a Volán, s mindegyik alkalommal a kék-fekete-zöldek bizonyultak jobbnak. Ősszel 5-1-re, tavasszal pedig 3-0-ra verték a Buchholcz-legénységet. Remek formában is futballoznak Major László tanítványai, hiszen legutóbbi hat meccsüket megnyerték. Mondhatnánk, ők a finálé esélyesei, ám egyrészt rengeteg problémával küzdenek (sérülések, eltiltások, munkahelyi elfoglaltságok), másrészt a Volánt erősen hajtja a visszavágás vágya, ami adott esetben szárnyakat adhat Végh Arielnek és társainak.

“Több körülmény is nehezíti a dolgunkat, ám ha már eljutottunk az aranymeccsig, mindenképpen szeretnénk győzni. Sajnos a kezdőcsapatunk felére nem számíthatok, de remélem, akik lehetőséget kapnak, bizonyítani fogják, ők is kiváló labdarúgók. Célunk, hogy magasba emelhessük a kupát” – mondta Major László. A KITE-Szeged vezetőedzője sorolta a hiányzókat: Varga Ferenc, Gellér Gábor és Elvis eltiltás miatt nem szerepelhet, hiszen a Csanádpalota elleni elődöntőben kiállították őket. A két stabil belső védő közül Srdan Saulic munkahelyi elfoglaltsága miatt nincs Magyarországon szerdán, Kazán Attila pedig ebben a szezonban már egyáltalán nem játszik, Németországban vállalt munkát. Rajtuk kívül Gahwagi Nebilt sérülés hátráltatja.

A Volán is győzni akar, s kalapot emel a “négyek” előtt

A másik fél továbbra is érvényesíti a rotációs elvet, azaz Buchholcz Gábor lehetőséget ad egy-két olyan játékosnak, aki a bajnokikon kevesebb időt tölt a pályán vagy éppen eltiltását tölti a pontvadászatban. A Volánnál egyébként két meghatározó ember sérült: a hosszabb ideje hiányzó Vágó Levente mellett az utóbbi hetekben nagyszerűen játszó Buzási Péter dőlt ki lábközépcsonttörés miatt, ami komoly érvágást jelent. Természetesen ennek ellenére a kék-feketék is el akarják hódítani a serleget.

“Nem foglalkozunk a korábbi két meccsel, szeretnénk legyőzni a KITE-Szegedet, s az első helyen zárni a kupasorozatot. Tudjuk, ellenfelünk nehéz sorozat közepette van, hiszen még három bajnoki összecsapás is vár rá jövő hét végéig. A mi számunkra is kicsit fontosabb még a szombati, Jánoshida elleni NB III-as meccs, hiszen mindenféleképpen győzelemmel akarjuk zárni a bajnokságot. Tehát már arra a derbire is összpontosítunk. Tudni kell a kupáról, hogy a mai világban gyakorlatilag sokkal nagyobb költségvonzattal, mint hírveréssel jár, így különösképpen megemelem a kalapom azok előtt, akik komolyan vették a megyei selejtezőt, s idáig jutottak; külön gratulálok az Ásotthalomnak és a Csanádpalotának. Úgy gondolom, nagy siker, hogy a Tisza Volán SC Szeged egymás után harmadik alkalommal harcolta ki az országos főtáblára kerülést, bízom benne, jövőre is eredményesen szereplünk majd” – nyilatkozta a vezetőedző, aki hozzátette: véleménye szerint a döntőt szerencsésebb lett volna méltóbb környezetben, a füves centerpályán rendezni. (Ott azonban sajnos nincs világítás, s a szervezők a hétköznapi időpontra és a kettős meccsre való tekintettel ezt vették figyelembe – a szerk.)

A KITE-Szeged várható kezdőcsapata: Belecan – Nagy A., Brinszky, Batik B., Czibere – Kulacsik, Laczkó, Huszárik, Balogh N. – Pálinkó, Bernáth.
A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata: Czirják – Mészáros, Mórocz, Szabó A., Grünvald – Dargó, Szilágyi – Beretka, Kazi, Végh – Bozovic.

Sport

Döntetlen a megyei rangadón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A Szegedi VSE 1-1-re végzett a Makóval.

Tovább olvasom

Sport

Barca-veréssel rajtolt a Pick a BL-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 31-28-ra legyőzte a Barcelonát a Bajnokok Ligája első fordulójában.

Tovább olvasom

Sport

Kopasz Bálint a tesztversenyen is megállíthatatlan volt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A tokiói pálya és az étel sem tetszik neki.

Tovább olvasom

Aktuál