Sport

Szeged ad otthont a hétvégén a XVII. Kick-Box Világkupának

Szeged ad otthont a hétvégén a XVII. Kick-Box Világkupának

2011. május 19., csütörtök
Szeged ad otthont a hétvégén a XVII. Kick-Box Világkupának

Pezseg Szeged a hétvégén! A borfesztivál, Szeged Napja, hídi vásár, kajak-kenu válogató és más programok mellett a XVII. Kick-box Világkupa is megrendezésre kerül a városi jégpályán. Erről tartott sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt a Tigers Kick-Box Szabadidő és Sportegyesület a kárász utcai Corso Caféban.

A Magyar Kick-Box Szövetség és a Tigers Kick-Box Szabadidő és Sportegyesület együttes munkájának köszönhetően a 2005-ös világbajnokság után immár hatodszor ad otthont Szeged a kick-box világkupának, országos tekintetben pedig tizenhetedszer jönnek hazánkba a világ legjobb kick-boxolói. Mint

Német Ferenc

, a Tigers SE elnöke elmondta, a hétvégén, május 19-22. között a szegedi jégpályán megrendezésre kerülő esemény nemzetközi szervezet (WAKO) öt nagy világkupájának egyike, a dublini és olaszországi után a harmadik legjelentősebb verseny. Egyben válogató is a vb-re, a nemzetközi mezőny itt térképezi fel a magyar csapatot és egymást is, hiszen tatamin semi contactban hazánk versenyzői világelsők. A különböző műfajok (karate, kick-box, thai-box, taekwondo, boksz, kung-fu, stb.) képviselői mellett a nemzetközi mezőnyből érkező játékvezetőknek is minősítő verseny ez a soron következő vb-re. A Tigers SE elnöke elmondta, közel ezer fő nevezett, rekord számú, 26 országból, köztük olyan új, egzotikus résztvevővel is mint Madagaszkár. Ezen kívül összesen több száz harcművész érkezik Mauritiusról, Izraelből, Németországból, Romániából, Moldáviából, Szlovéniából, Szlovákiából, Ukrajnából, Ausztriából, Lengyelországból, Finnországból, Írországból, Oroszországból vagy éppen a Seychelle-szigetekről, a jövő évre vonatkozóan pedig már a Dél-Afrikai Köztársaság is jelezte részvételi szándékát a WAKO-nál. Ahogy a főszervező egyesület elnöke elmondta, a hétvégi világkupán egyébként jóval több résztvevő lett volna, azonban az arab válság miatt Észak-Afrikából nem kaptak beutazási vízumot az Egyiptomból, Tunéziából érkező versenyzők. "Magyarországot mintegy 300 fős küldöttség képviseli, közülük 50 főre tehető a Csongrád megyeiek száma, ők a szegedi és környékbeli harcművész-egyesületek versenyzőiből kerülnek ki, mint a Tigers SE, melyet többek között a junior, de felnőttek között is erős

Kovács Ádám

, vagy

Pesti Benedek

képvisel, de itt lesznek a Szeged Box Club versenyzői, a hódmezővásárhelyi taekwondosok, a Makó Budo Klub, és az egyetem küzdősportolói" - tette hozzá Német Ferenc.

A három nap folyamán minden kategóriában lesznek versenyszámok, 4 tatamin és 2 ringben zajlanak a mérkőzések folyamatosan. A péntek különösen zsúfolt lesz, hiszen a gyermekkorosztályok versenyeire e napon kerül sor, mintegy 400 mérkőzést fognak lebonyolítani. Ezzel párhuzamosan mindhárom napon keresztül fognak zajlani a ringes versenyek. Szombaton a light-contact számokat bonyolítják le, vasárnap kerül sor a semi- és full-contact versenyekre. Az érdeklődők mindhárom napon láthatnak magyar világbajnokokat, hiszen a hazai versenyzők remekül szerepelnek a világversenyeken, ritka, hogy ne aranyéremmel térnének haza, s közülük nagyon sokan vesznek részt a világkupán. Német Ferenc megköszönte a városnak, hogy a rendezvény mellé állt, s hogy egy ilyen pezsgő időszakban kerülhet megrendezésre a világkupa. Mint elmondta, ez a rendezvény 5000 vendégéjszakát hoz Szegednek a fesztiválszezon kezdetén, s a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a borfesztivál és a Szeged Napja ünnepségsorozat miatt számos külföldi küldöttség örömmel szokott még elidőzni pár napot városunkban. Az első küzdelmek már pénteken megkezdődnek, eredményhirdetések is lesznek, de a hivatalos megnyitóra szombat délután kerül sor. A főszervező még elmondta, nagyon örülnének ha sokan látogatnának ki a hétvégén a szegedi jégpályára, ahol ingyenes belépés mellett büfé is várja az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.