Sport

Skaliczki László: Megnehezítjük a Veszprém dolgát

Skaliczki László: Megnehezítjük a Veszprém dolgát

2011. május 3., kedd
Skaliczki László: Megnehezítjük a Veszprém dolgát

Kedd este 18 órától kezdetét veszi a 2010-2011-es férfi kézilabda-bajnokságot lezáró párharc: a Pick Szeged megfiatalodott csapata az örök rivális MKB Veszprém arénájában lép pályára a döntő első felvonásán.

"Aki felemelt kézzel megy ki a pályára, annak nincs helye a csapatban" - mondja hitvallását

Skaliczki László

vezetőedző. "Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a bajnoki döntő a legkomolyabb hazai kihívás, különösen ha a Veszprém az ellenfél, akire bármelyik európai élcsapatnak alaposan fel kell készülnie. Sajnos sérültjeink vannak,

Katzirz

Dávid

nem játszhat már a döntősorozatban,

Vadkerti Attila

vasárnap valószínűleg fog. Év közben is sok sérültünk volt, meccsről meccsre kovácsolódott össze a gárda. Ez egy fiatal csapat, amelyben nagyon nagy energia lapul, ráadásul kemény BL-csatákon vannak túl, ami óriási tapasztalatokat adott nekik. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnehezítsük a Veszprém dolgát" - teszi még hozzá a szegedi mester.

Lékai és Zubai a bajnoki All-Star-csapatban

A bajnokság végjátékának közeledtével megválasztották a férfi kézilabda NB I All-Star-csapatát, melyben két szegedi is helyet kapott a veszprémiek tengerében: Lékai Máté a legjobb irányító, Zubai Szabolcs a legjobb beállós. Az All-Star-csapat: Fazekas Nándor (MKB Veszprém) – Iváncsik Tamás (MKB Veszprém), Marko Vujin (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Zubai Szabolcs (Pick Szeged), Carlos Perez (MKB Veszprém), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém). Vezetőedző: Mocsai Lajos (MKB Veszprém).

Bizony, szegedi szemszögből nem a legjobb előjelekkel veszi kezdetét a bajnoki cím sorsát eldöntő párviadal: a szezonban nem sikerült legyőzni a Veszprémet sem itthon, sem idegenben. Hozzátehetjük mindjárt: 2008 óta nem... Olcsó vigasz, hogy a hazai találkozón sikerült megszorongatni

Mocsai Lajos

együttesét (35-36), akik mindössze egy góllal bizonyultak jobbnak - ilyen az NB I-ben résztvevő egyetlen csapatnak sem sikerült, mindössze a két gárdához hasonlóan szintén BL-résztvevő Tatran Presov volt képes a Szegedével hajszálra megegyező bravúrra az ún. Barátság-kupában (az eperjesiekkel kiegészített NB I). Az alapszakasz veszprémi találkozója pedig egyenesen kiábrándító, 17 gólos vereség a Veszprém Arénában (23-40). Mindezeken túl sérülések is sújtják a Tisza-parti együttest, két kulcsjátékosra biztosan nem számíthat az első bajnoki döntős párharcára készülő Skaliczki László: a szélső Vadkerti Attila a Flensburg elleni hazai meccsen szenvedett porckorong-sérülést a térdében, azóta a műtét utáni rehabilitációját tölti, s várhatóan a vasárnapi második, szegedi meccsen játszhat is; a csapatkapitány Katzirz Dávid számára azonban véget ért a szezon a Fradi elleni második elődöntő második félidejének 2. percében, amikor rosszul ért talajt, és súlyos bokasérülést szenvedett. Dávidot azóta már megműtötték az elmúlt hét folyamán, jól van, de felépülése hosszú hónapokba telik. A párharcra visszatérve egyébként Skaliczki László kifejtette, nem híve az efféle döntőszisztémának, inkább a négycsapatos rájátszást preferálná. A Pick Szeged egyébként eddig kétszer hódította el a bajnoki trófeát, míg a Veszprém 19., zsinórban negyedik bajnoki címére készül. A két alakulat mérlege a döntők párharcát tekintve egyébként nem meglepő módon badacsonyi fölényt mutat: 15 mérkőzés a finálékban, ebből öt szegedi és tíz veszprémi győzelem. Maga a három győzelemig tartó döntősorozat a 2005-2006-os szezon óta van érvényben, így a kedd este kezdődő párbaj a hatodik a sorban, s csak ez a két csapat vívta még, más együttes nem tudott eljutni idáig. A kétszeres bajnok Pick egy ilyen döntőn tudott diadalmaskodni, méghozzá a 2006-2007-es kiírásban, amikor az alapszakaszt megnyerő, emiatt pályaelőnnyel bíró Veszprém otthonában az első mérkőzésen büntetőkkel nyerni tudott, majd azt követően sorra behúzta hazai meccseit. Azóta viszont kevés babér termett, a legutóbbi két döntő alkalmával a Pérez Carlosék vesztett meccs nélkül nyerték meg a bajnokságot. Ezen kellene tehát változtatnia, a Szegeddel bajnoki döntőt először vívó, de bajnokságot az együttessel már 1996-ban nyert Skaliczki László fiatal csapatának, megtörve egy nagyon rossz nyeretlenségi sorozatot, és végrehajtva a bravúrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.