Bulvár

Sikertelen rablás, gyors elfogás

Sikertelen rablás, gyors elfogás

2011. május 27., péntek
Sikertelen rablás, gyors elfogás

Sikertelen rablást követően, menekülés közben kapta fel egy padon ülő táskáját az a férfi, akit nem sokkal ezután állampolgári segítséggel és egy szabadidős rendőr közreműködésével fogtak el a szegedi járőrök pénteken délelőtt – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 32 esztendős férfi a gyanú szerint a reggeli órákban tért be az egyik belvárosi patikába, ahol az alkalmazottaktól a bevételt követelte. Közölte velük, hogy fegyver van nála, ám azt nem mutatta meg nekik. Mivel a patikai dolgozók a követelésnek nem tettek eleget, kénytelen volt üres kézzel távozni. Menekülés közben azért egy padon ülő nő melléje lerakott válltáskáját is felkapta, és így szaladt tovább. Ekkor azonban több üldözője is akadt, egy szabadidős rendőr és több állampolgár is. Ezt látva a férfi a zsákmányát egy arra járó kezébe nyomva menekült tovább. Nem jutott azonban messzire, ugyanis néhány sarokkal később szemből feltűnt a rendőrautó is, és így sikerült őt elfogni. Az eltulajdonított táska tartalmával együtt szintén maradéktalanul előkerült. Kiderült: a 32 éves férfi számlájára írható több, a borfesztiválon elkövetett alkalmi lopás is, ezek felderítése és tisztázása jelenleg folyamatban van. A gyanúsítottat egyébként április közepén eltűntként kereste a Szegedi Rendőrkapitányság, néhány nap múlva azonban sikerült őt megtalálni. Az is feltételezhető, hogy ezen időszak alatt sem „tétlenkedett”, adataink szerint ugyanis az országot járva valószínűleg további vagyon elleni bűncselekményeket is elkövetett. Ezen utóbbi deliktumok beazonosítása és tisztázása szintén folyamatban van. A férfit a rendőrség kihallgatását követően őrizetbe vette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.