Sport

Salakmotor a Telin TV Sportkoktéljában + VIDEÓ

Salakmotor a Telin TV Sportkoktéljában + VIDEÓ

2011. május 23., hétfő
Salakmotor a Telin TV Sportkoktéljában + VIDEÓ

Legutóbb Nagy Róbert, a Big's Motor Sport Club elnöke volt a Telin Televízió Sportkoktéljának vendége, akivel a szegedi salakmotorsportról beszélgetett Gyuris Péter műsorvezető.

Nagy Róbert többszörös salakmotor magyar bajnok előljáróban elmondta, a Big's Motor Sport Club megnevezése részben szójáték a nevével, ezen túlmenően azonban arra utal, hogy az egyesület a legnagyobbakat igyekszik soraiban tudni, a nagy versenyzők klubja kíván lenni. Tekintve, hogy olyan nevek fémjelzik a szegedi salakmotorsportot, mint a nagy öreg

Kócsó Antal

,

Tihanyi Sándor

vagy

Magosi Norbert

, ez kétségkívül igaz is. Szegeden két nagyon fontos tényező hiánya hátráltatja az erős salakmotorsport fejlődését: egyrészt évek óta nincs már salakmotorpálya, másrészt - előbbiből adódóan - emiatt az utánpótlás-nevelés is komoly akadályokba ütközik. Ezen kíván változtatni a Big's Motor Sport Club, s bár kevés lehetőség adódik az edzésre, a fiatal salakosok kinevelése az alapító fiának,

Nagy Patriknak

a versenyeztetésével már elkezdődött, mellette

Hell Csaba

a klub másik juniorkorú versenyzője. A vaspapucsosok idei első egyéni országos bajnoki fordulóját május 14-én rendezték Gyulán, itt Nagy Róbert mellett Tihanyi Sándor, Magosi Norbert és Nagy Patrik indult szegedi színekben. Az elnök felemásnak ítélte meg szereplésüket: Magosival szerették volna megnyeretni a versenyt, ez sajnos nem jött össze, viszont elégedetten konstatálta Nagy Patrik szereplését. Mint Nagy Róbert elmondta nagy hátrány a salakmotorpálya hiánya Szegeden, hiszen így nehezen tudnak felkészülni az egyes versenyekre, azonban mind a sportban, mint a klubban rejlő lehetőségek miatt érdemes lenne rá áldozni, ez a látványos, éledező technikai sport további sikereket tudna hozni a városnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.