Egyetem

Rendben megkezdődtek a német írásbelik

Rendben megkezdődtek a német írásbelik

2011. május 6., péntek
Rendben megkezdődtek a német írásbelik

Rendben megkezdődtek péntek reggel a német írásbeli érettségi vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint sem az illetékes kormányhivatalokhoz, sem az OH-hoz nem érkezett jelzés rendkívüli eseményről. Középszinten 1073 helyszínen 25.032-en, emelt szinten 51 helyszínen 2447-en vizsgáznak ebből a tárgyból. A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Ebből az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. A szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" feladatsora, amelyre 60 percet kapnak a diákok. Az emelt szintű írásbeli vizsga időtartama 240 perc. A vizsgán a felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak a diákok nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.