Közélet

Regisztrációs adó eltörlésével a külföldi rendszámú autók ellen?

Regisztrációs adó eltörlésével a külföldi rendszámú autók ellen?

2011. május 18., szerda
Regisztrációs adó eltörlésével a külföldi rendszámú autók ellen?

A kormány hétfőn bejelentett terveivel szemben a Jobbik szerint a regisztrációs adó eltörlésével kellene megoldani a külföldi rendszámú autók magyarországi használatának problémáját - jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, a parlament gazdasági bizottságának jobbikos tagja.

Rogán Antal

, a bizottság fideszes elnöke hétfőn jelentette be, hogy még az Országgyűlés tavaszi ülésszaka során olyan törvényjavaslatot szeretnének megalkotni, amely kimondja: azok nem járhatnának külföldi rendszámú autóval, akiknek Magyarországon van az állandó bejegyzett lakcímük.

Volner János

szerint ezzel a kormány tulajdonképpen Magyarország uniós tagsága egyes előnyeinek kihasználásában korlátozza az állampolgárokat, ahelyett, hogy versenyképesebbé tenné magát az államot a többi uniós országgal szemben. A Jobbik szerint a valódi megoldás az lenne, ha az Európai Unió által egyébként is kritizált regisztrációs adót eltörölné a kormány és így megszűnnének a külföldi rendszámos autók negatív költségvetési hatásai is. Az ellenzéki politikus azt mondta:

Orbán Viktor

miniszterelnök ellenzékben még megígérte az 1600 köbcentiméter alatti autók regisztrációs adójának eltörlését, kormányon azonban már a 125 köbcentiméter alatti motorok regisztrációs adójának eltörlésére vonatkozó jobbikos javaslatot sem támogatta a Fidesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.