Közélet

Pokorni védi az egyetemeket

Pokorni védi az egyetemeket

2011. május 12., csütörtök
Pokorni védi az egyetemeket

Nem az a megoldás, hogy az egyetemi helyek szűkítésével a feltörekvő középosztálybeli családokat visszakényszerítsük a szakképzésbe - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa a Népszabadság csütörtöki számában közölt interjúban.

A Széll Kálmán-terv, költségvetési megfontolásból, valóban csökkenteni akarja az államilag finanszírozott hallgatói helyek számát - jelentette ki a lapnak

Pokorni Zoltán

, aki nem fogadja el azt a tézist, miszerint kevesebb diplomás kell és több szakmunkás. Véleménye szerint minden sikeres ország a felsőfokú végzettséggel rendelkezők arányának növelésével biztosítja a gazdaságának versenyképességét. A diploma társadalmi és gazdasági értéke sem megkérdőjelezhető. "Meg kell előzni a szakképzésben a lemorzsolódást, és a diplomát minél szélesebb körben reális célkitűzésként kell kitűzni a gyerekeink számára. Magyarország ezt a kötelezettségét az EU 20-as stratégiában is megfogalmazta. Mi a Fideszben azon az állásponton vagyunk, hogy nincs szükség az arányok megváltoztatására" - fogalmazott az interjúban Pokorni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.