Vélemény

Obama bin Laden

Obama bin Laden

2011. május 2., hétfő
Obama bin Laden

Oszama bin Ladent agyonlőtték. Egy kis létszámú kommandó célirányos hadművelete során, amit nevezhetünk leszámolásnak, velős igazságtételnek, titkosszolgálati bravúrnak – de persze ettől még kivégzés marad.

2001 óta hivatkoztak bin Ladenre, mint a terrorizmus holmi kattant fundamentalisták által egyértelműen favorizált poszteralakjára – a terror totemoszlopa. Mindenki lecsúszik a top 10-ről előbb-utóbb. Persze arról mélyen kussol mindenki, hogy ügyködései lényegében egy köhögő motorral araszoló MTZ-vel értek fel az utóbbi években, csak a tekintélye volt origoban, azt is mindössze hunyorogva lehetett látni – kézzelfogható leképezése ez egy Afganisztán hegyein kirajzolt árnyékszerű képnek, amit terrorizmusnak hívunk. Az USA tíz évig hunyorgott rá. És ez a nyomorult hülye pislogott először. Ésszerű rámutatni (foszforral tarkított rakétafejekkel) hogy, vitán felül létezik maga a terrorizmus fogalma, de tiszta képzettársítások nélkül az istenadta nép magasról tesz a háborúra – erkölcsi rábólintásukkal csörtetett be tehát az USA, hogy demokratikus fényszóróikkal új árnyékokat keltsenek afgán földön. Bin Laden lett az erőszak és háború márkaneve. Nem mellékesen szakállas jótevőnket, Pakisztánban kapcsolták le – a helyi kormány totális semmibe vételéve persze – szóval ilyen szempontból nézve a mai nappal már hivatalosan is fölösleges Afganisztánban állomásoztatni a hadsereget, ha már a Nobel Béke-díjjal háló Obama az ügy végére pontot, mindenesetre „igazságot tett.” Francokat. Legfeljebb pontosvesszőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.