Közélet

Megyei gyereknap lufikkal + FOTÓK

Megyei gyereknap lufikkal + FOTÓK

2011. május 27., péntek
Megyei gyereknap lufikkal + FOTÓK
Óperenciás Bábszínház társaságában, arcfestéssel, játékos vetélkedőkkel, akadálypályákkal és alkotóműhellyel ünnepelte Szegeden a gyermeknapot a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Rendezvényház Kft. A megyeháza parkolóját péntek délután csupa vidám gyermek töltötte meg lufikkal a kézben. Nagy volt a sürgés-forgás a megyeháza körül, már fél háromkor több tucat gyermek s felnőtt gyülekezett. A parkolóban fahinta, a bábtársulat színpada, kézműves sátor és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság standja várta a fiatalokat, ahol a bűnmegelőzés és a közlekedés témakörében tölthettek ki teszteket, vagy kerékpározhattak az akadálypályán.

Bábszínház, akadálypálya és lufik

„A Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonok Igazgatóságának (TEGYESZ) feladata elsősorban a családokból kiemelt gyerekek gondozása, nevelése, melynek keretében közel 600 fiatalról gondoskodunk” – mondta el portálunknak Szügyi János, a megyei TEGYESZ igazgatója, aki hozzátette azt is, hogy nevelésüknek középpontjában az áll, hogy az együttélésre készítsék fel a gyereket, megadva nekik a lehető legtöbb szeretetet, egy-egy ilyen gyermeknap pedig ennek a törekvésnek a maximális kifejeződése. A játékos délutánt Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, majd Szügyi János és Jávor Györgyi a Nevelőszülői Csoport vezetője a legjobban teljesítő gyerekeknek és több nevelőszülőnek nyújtottak át elismerő oklevelet és jutalmakat. A protokollt pedig egy előadás követte: az Óperenciás Bábszínház Csalafintaságok a csalitosban című darabja. A produkció után a gyerekek a közlekedési teszteket is kitölthettek, vagy végigmehettek a kerékpáros akadálypályán. „Fontos, hogy a lehető legtöbb ilyen rendezvényre eljuthassunk, és a gyerekeket a saját nyelvükön megszólítva tanítsuk meg a közlekedési szabályokra, vagy a bűnmegelőzés fontosságára” – mondta el Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára. Nagy sikert aratott még az a temérdek lufi, amit a megyei önkormányzat munkatársai osztottak szét a gyerekek közt, s ha eldurrant egy, lehetett sorba állni repetáért.

Gyermeknapi rendezvények nyolc helyszínen

Május végéig Szeged mellett Makón, Hódmezővásárhelyen, Csongrádon, Üllésen, Szentesen, Ásotthalmon, Mindszenten és Bokroson várják színes programokkal a gyerekeket. Szórakoztatja őket többek között a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata a Csillaglépő Csodaszarvas című előadással, a Barboncás Társulat, valamint Jávorszky Zoltán, Bozóki Tamás és Krisztin Róbert a Fekete kisasszony, valamint a Furulyás Palkó és a Sárkány című zenés-táncos interaktív játékkal és bábelőadással. A Peter & Pan Duo gyerekkoncerttel készül, a kolozsvári Keljfeljancsi Komédiás Kompánia pedig a János Vitéz című bábelőadást mutatja majd be. A programokat keressék a települések programkínálatai között a települések weboldalain, vagy érdeklődjenek e-mailben, telefonon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.