Közélet

Még nem dőlt el, lesz-e etikai vizsgálat Pokorni ellen

Még nem dőlt el, lesz-e etikai vizsgálat Pokorni ellen

2011. május 25., szerda
Még nem dőlt el, lesz-e etikai vizsgálat Pokorni ellen

Megkapta a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményez Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök ellen; a testület azonban még nem döntött róla - közölte Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke szerdán az MTI-vel. Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt is.

A Fidesz etikai bizottságának elnöke,

Kontrát Károly

az Indexnek azt mondta, a testület a párt alapszabályának megfelelően fog eljárni az ügyben. A Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy nem etikai vizsgálat várható az államtitkár és a fideszes oktatáspolitikus vitájának ügyben. Előbbi arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd. Előzőleg a Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes politikussal szemben.

Harrach Péter

, a KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta, e tisztázó beszélgetésnek - amelyen a két érintett mellett ő és Varga Mihály Fidesz-alelnök is részt vesz majd - az időpontját még egyeztetik. Az MTI információi szerint ezt még azt megelőzően megtartják, hogy az etikai bizottság dönt arról, indít-e etikai vizsgálatot. Az MTI úgy tudja, mivel egy Fidesz-elnökségi tag és egy államtitkár vitájáról van szó, az ügyről Varga Mihály tájékoztatta

Orbán Viktor

miniszterelnököt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.