Közélet

Martonyi: a terrorizmus elleni harcnak még nincs vége

Martonyi: a terrorizmus elleni harcnak még nincs vége

2011. május 2., hétfő
Martonyi: a terrorizmus elleni harcnak még nincs vége

Oszama bin Laden halála nem jelenti a terrorizmus elleni harc végét - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter hétfő reggel a Magyar Rádiónak adott interjújában. A miniszter szerint az amerikai kormány komoly sikert ért el a terroristavezér kiiktatásával, de ez "korántsem jelenti a terrorizmus elleni harc végét". Mint hozzátette: "biztos vagyok benne, hogy az erre hivatott szervek már megtették a szükséges intézkedéseket"; nem véletlen, hogy elrendelték az Egyesült Államok nagykövetségeinek fokozott védelmét a világ minden táján.

A tárcavezető szerint jelenleg kérdéses, hogy az átalakulóban lévő iszlám világ hogyan reagál a halálhírre, és az is, hogy az iszlám országok mérséklődő vagy radikalizálódó irányvonalat követnek-e majd a jövőben. "Civilizációnk egyik legnagyobb ellensége kiesett, ez jó hír, de fel kell készülni az új helyzet kezelése" - hangsúlyozta

Martonyi János

. Az Egyesült Államok egy katonai műveletben végzett

Oszama bin Ladennel

, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével - jelentette be vasárnap éjjel a Fehér Házból élőben közvetített rendkívüli televíziós beszédében

Barack Obama

. "Igazságot tettünk" - fogalmazott az amerikai elnök. Az elnök elmondta, hogy az akciót egy kis létszámú amerikai csoport hajtotta végre Pakisztánban, amely tűzharc során megölte bin Ladent, majd elhozta a helyszínről a holttestét. Barack Obama közölte, hogy a múlt héten adott parancsot bin Laden megsemmisítésére, miután úgy ítélte meg, hogy elegendő hírszerzési információ van az akció végrehajtásához, és lehetőség is van rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.