Közélet

Magyarország nem célpontja a terroristáknak

Magyarország nem célpontja a terroristáknak

2011. május 3., kedd
Magyarország nem célpontja a terroristáknak

Oszama bin Laden, az al-Kaida hálózat első számú vezetőjének likvidálása miatt összeült a Terrorellenes Koordinációs Bizottság; a testület tagjai szerint nincs olyan információ, amely szerint Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne - közölte a Terrorelhárítási Központ.

A bizottságot a TEK főigazgatója,

Hajdu János

dandártábornok hívta össze. Közleményükben azt írták, Magyarország a terrorizmus elleni küzdelemben szövetséges nemzetekkel közösen részt vállal Európa biztonságnak megőrzésében. A testületi tagok megállapodtak abban, hogy tekintettel a kialakult helyzetre még szorosabbra fűzik együttműködésüket és minden információt azonnal megosztanak egymással. A közleményben emlékeztettek: a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot a kormány abból a célból hozta létre, hogy előmozdítsa a nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben vállalt kötelezettségeink teljesítését, az országot esetlegesen fenyegető terrorcselekmények felderítését, azok megelőzését. Feladata a nemzetbiztonsági és a rendvédelmi szervek munkájának összehangolása, az információáramlás segítése. A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai a polgári és katonai titkosszolgálatok vezetői, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője.

Barack Obama

amerikai elnök vasárnap éjjel jelentette be, hogy az Egyesült Államok egy katonai műveletben végzett

Oszama bin Ladennel

, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével. Az elnök közölte, hogy az akciót egy kis létszámú amerikai csoport hajtotta végre Pakisztánban, amely tűzharc során megölte Bin Ladent, majd elhozta a helyszínről a holttestét. Az elnök a múlt héten adott parancsot Bin Laden megsemmisítésére. A pakisztáni hírszerzés illetékesei is megerősítették, hogy az al-Kaida vezetőjét megölték Iszlámábád közelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.