Bulvár

Lopott motor fiktív adásvételi szerződéssel

Lopott motor fiktív adásvételi szerződéssel

2011. május 28., szombat
Lopott motor fiktív adásvételi szerződéssel

Fiktív adatokat tartalmazó adásvételi szerződéssel akarta igazolni egy szegedi férfi a nála megtalált lopott segédmotor-kerékpár jogszerűségét a rendőrök előtt. Lopás mellett így magánokirat-hamisítással is gyanúsítják.

Segédmotor-kerékpár eltulajdonításával gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság egy 27 éves szegedi férfit. A gyanú szerint a fiatalember május 23-án a nap folyamán Szegeden egy, a Szilléri sugárúton lezárt kétkerekűt vitt magával. A jármű tulajdonosa néhány nappal később, pénteken a városban felismerte a robogóját, és azonnal hívta a rendőrséget. A kiérkező járőrök igazoltatták, majd előállították a férfit. Bár váltig állította, hogy a segédmotor az övé, azt vásárolta, sőt egy erről szóló adásvételi szerződést is felmutatott, ennek alaposabb vizsgálata során azonban kiderült, hogy az azon szereplő „eladó” fiktív személy, vagyis a szerződés valótlan adatokat tartalmaz. A férfi büntetett előéletű, főként vagyon elleni bűncselekmények miatt szabadságvesztésre ítélték, és 2009-es szabadulását követően újabb büntetőeljárások indultak vele szemben különféle deliktumok elkövetése gyanúja alapján. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette. Vele szemben lopás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.