Közélet

Lázár János nem érti, miért Hódmezővásárhelyen demonstrál a TMRSZ

Lázár János nem érti, miért Hódmezővásárhelyen demonstrál a TMRSZ

2011. május 23., hétfő
Lázár János nem érti, miért Hódmezővásárhelyen demonstrál a TMRSZ

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője nem érti miért Hódmezővásárhelyre szervezte háromnapos demonstrációját a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ). Ettől függetlenül városában, szerdára közös egyeztetésre hívta a szervezet képviselőit.

Ez olvasható

Lázár Jánosnak

a TMRSZ főtitkárához címzett nyílt levélben, amelyet hétfő este az MTI-hez is eljuttatott. Lázár János levele szerint a részben általa jegyzett alkotmánymódosítási javaslat elleni tiltakozásul a TMRSZ keddtől háromnapos demonstrációt hirdetett Hódmezővásárhelyre. Mint írta, "a helyszínválasztás sokakból értetlenkedést váltott ki, hiszen Hódmezővásárhelynek az Alkotmány tervezett módosításában sem szerepe, sem befolyása nincsen". A szervezet indoklásából Lázár János arra következtetett, hogy a helyszínválasztás oka az, hogy ő Hódmezővásárhely polgármestere. Ennek kapcsán viszont leszögezte: az alkotmánymódosítás tervezetét ettől a tisztségétől teljesen függetlenül, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetőjeként nyújtotta be, nem önkormányzati vezetőként. Utóbbira egyébként a magyar jogrend szerint nem is lenne lehetősége - tette hozzá. Lázár János levelében arra is kitért, frakcióvezetői feladatai miatt a hét elején Budapesten lesz, szerdán tartózkodik ismét Hódmezővásárhelyen. Ezért erre a napra délután egy órára közös egyeztetésre hívta a TMRSZ képviselőit a Fidesz hódmezővásárhelyi csoportjának irodájába. A Fidesz frakcióvezetője alkotmánymódosítási törekvésük két legfontosabb alapvetését is kiemelte. Egyrészről "a csőd széléről visszahozott Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson 30 ezer életerős, munkaképes ember ellátására". Másrészt pedig az országnak is szüksége van ezen emberek munkájára, mellyel az ország biztonságához járulnak hozzá. Hangsúlyozta ugyanakkor: csak olyan módosítást fogadnak el, amellyel egyetlen rendvédelmi dolgozó sem marad a korábbi ellátásánál kevesebb biztonságot, testi és lelki állapotának megfelelő kereset nélkül. Mint írta, a társadalmi szempontból leginkább igazságos megoldást keresik. Ehhez pedig rendkívül fontosnak tartja az olyan szakmai érdekképviseleti szervezetekkel folytatott egyeztetéseket, mint amilyen a Tettrekész is - tette hozzá Lázár János. A TMRSZ honlapjára hétfőn felkerült tájékoztatás szerint Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság bejelentésüket tudomásul vette, így kedd délután kettőtől csütörtök este nyolc óráig demonstrációt tartanak a városban. Kiemelték azt is, hogy tiltakozásuk kifejezéseként a TMRSZ logisztikai sátránál elhelyezett táblákon további üzeneteket írhatnak a kormánynak, amelyet

Orbán Viktornak

küldenek majd el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.