Sport

Labdarúgás: vereséggel maradt benn az UTC

Labdarúgás: vereséggel maradt benn az UTC

2011. május 30., hétfő
Labdarúgás: vereséggel maradt benn az UTC

Nagymágocson is kimaradtak az újszegedi helyzetek, így sorozatban hatodszor hagyta el vesztesen a játékteret Pálfy Zoltán együttese, ám van ok az örömre is: biztosította megye I-es tagságát az UTC.

A pontszerzés reményében utazott a tizedik Nagymágocshoz vasárnap a tabella tizennegyedik helyén tanyázó Ujszegedi TC.

Pálfy Zoltán

tanítványai – akik bár szerdán egyáltalán nem futballoztak rosszul a SZVSE-Gyálarét ellen, mégis zsinórban ötödik bajnoki meccsüket veszítették el – tudták, két fordulóval a bajnokság vége előtt lezárhatják a kiesés elleni harcot, ha jó eredményt érnek el. Nos, ez utóbbi nem teljesült, a bennmaradás viszont összejött, tekintve, hogy a Kistelek volt olyan kedves, hogy legyőzte a Röszkét (amivel saját bajnoki címét is bebiztosította). Ismét az elején gólt kapott az UTC, már a 3. percben

Cserháti István

hálójában táncolt a laszti. Az elkövető

Szepesi János

volt. A 28. percben ismét ő próbálkozott, s újabb találat született

Péczely Csaba

közreműködésével (öngól). Időközben a vendégek átvették az irányítást, az első negyedóra végeztével egyértelműen mezőnyfölénybe kerültek. Szépen a földön járatták a labdát, futtatták az ellenfelet, s futószalagon érkeztek a helyzetek is. A szerencse azonban ezúttal sem állt melléjük:

Laudisz Péter

nagyszerű lövése a kapufán csattant, onnan a hálóőr fejére, majd kifelé...

Mazula Zoltán

pompás távoli bombáját nagy bravúrral hárította

Kovács Imre

kapus, míg Kovács Sándor gyors akciók végén kétszer is egy az egyben állt a hálóőrrel, de nem tudott túljárni az eszén. Fordulást követően hamar döntésre vitte a dolgot a Nagymágocs: az 56. percben

Rácz Martin

köszönt be. Ezután Pálfy Zoltán több cserét is eszközölt, gondolván az UTC futsalosainak hétfő esti osztályozó mérkőzésére is. A

Szabó Lászlót

váltó

Vékes Martin

a 70. percben végre elérte az újszegediek becsületgólját, ám a vendéglátók nem hagyták annyiban, s

Szepesi János

a 78. percben újból megzörgette Cserháti hálóját, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt. Az UTC zsinórban hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, s 23 ponttal a tizennegyedik helyen tanyázik. A jövő héten lesz lehetőség a javításra, hiszen június 4-én (szombaton) 17 órai kezdettel az ugyancsak alsóházi Kiszombort fogadják majd a Kertész utcai pályán.

A labdarúgó megyei I. osztály 28. fordulójában:

Nagymágocs SE – Ujszegedi TC 4-1 (2-0)

Nagymágocs, 200 néző, vezette: Csöngető Endre.

Nagymágocs:

Kovács I. (Soós) – Sándor L., Borbás (Marsovszki), Magyar Z., Takács, Sebők (Rácz), Makai, Sándor Z., Szepesi, Markovics, Gazsi.

Vezetőedző:

Györgyi István.

UTC:

Cserháti – Joó, Erhardt (Molnár), Szabó L. (Vékes), Szántó (Csúri), Laudisz, Kovács S., Péczely, Tóth Z., Balogh, Mazula.

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Szepesi 2 (3', 78'), Péczely (öngól – 28'), Rácz (56'), illetve Vékes (70') Pálfy Zoltán, az UTC vezetőedzője:

„Megint korán kerültünk hátrányba, aztán harminc percig hiába futballoztunk kiválóan, a nagyobbnál nagyobb helyzeteket sem tudtuk értékesíteni. A második félidő elején is hamar gólt kaptunk, utána a cserékkel már igyekeztem pihentetni egy-két kulcsjátékost, akik a hétfő esti futsalos osztályozón is érdekeltek. A mai mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy mivel a Röszke is kikapott, így sikerült meghosszabbítanunk megyei I. osztályú tagságunkat.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.