Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: magabiztos SZVSE-győzelem a városi rangadón + VIDEÓ, FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Idegenben győzte le az UTC-t az SZVSE-Gyálarét együttese a labdarúgó megyei I. osztály városi rangadóján. A vendégek kétgólos vezetést eredményező pontosabb játékát a második félidőre feljavuló hazai gárda már nem tudta ellensúlyozni, így Hegyesi Zsolték megérdemelten gyűjtötték be újabb három pontjukat.

A helyzeteit jobb százalékban kihasználó vendégek sikerével ért véget a szegedi rangadó szerdán a Kertész utcában. Az első játékrészben az UTC hagyta ki az első ziccert, a SZVSE viszont azonnal élt a kínálkozó lehetőséggel, s előnyhöz jutott Környei Bence tizenegyesével. Aztán a szünetig három nagyszerűen futballozó klasszisa, Hegyesi Zsolt, Simon István és Dürgő Péter révén fölényt harcolt ki, sorra vezette a gyors, korszerű támadásokat, melyek közül egyet góllal is fejezett be (Hegyesi készített elő, Dürgő volt a befejező). A vendéglátók jobbára pontrúgásokból veszélyeztettek, ám a kapuba nem tudtak találni.

A szünetben kettőt cserélt Bóka Ferenc, aki ugyan megerősítette középpályás védekezését, ám kicsit lelassította együttes támadójátékát. Illés Tibornak lett a feladata a labdák megtartása, ami többé-kevésbé sikerült is neki: egy szenzációs gólpasszt is adott Hegyesi Zsoltnak. Időközben azonban az agilis Erhardt Szilárd előkészítése és Kovács Sándor szemfülessége révén szépítettek az újszegediek, akik a félidő első felében egyértelműen irányítani tudtak. Bátrabban játszottak, mint az első félidőben, s sokkal lendületesebben is, ettől pörgősebbé, látványosabbá vált a derbi. Pálfy Zoltán tanítványait dicséret illeti azért, hogy egy pillanatig sem adták föl. Hegyesi találata azonban mindent eldöntött, még akkor is, ha az UTC előtt a hajrában is adódtak lehetőségek.

Mindent egybevetve a vasutasok annak köszönhetően nyerték meg a mérkőzést, hogy csapatukban több jó egyéni teljesítmény akadt, s ziccereket magabiztosabban váltották gólra.

Labdarúgó megyei I. osztály 16. forduló:

Ujszegedi TC – SZVSE Gyálarét 1-3 (0-2) Újszeged, Kertész utca, 200 néző. Vezette: Brezovai Zoltán
UTC: Cserháti – Csúri (Kovács A. 60′), Joó, Erhardt, Szabó L., Szántó, Laudisz, Kovács S., Péczely, Balogh, Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
SZVSE: Reguli – Környei, Hegyesi Á., Ágoston, Virág, Beleznai (Márki 46′), Fröhlich, Simon, Dürgő, Hegyesi Zs. (Kozma 84′), Lajkó (Illés T. 46′). Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerző: Kovács S. (59′), illetve Környei (6′ – tizenegyesből), Dürgő (40′), Hegyesi Zs. (70′).
Sárga lap: Erhardt (52′)

Online közvetítésünk:

90. perc: Brezovai játékvezető véget vet a mérkőzésnek.

86. perc: “A védőink egész jó labdákkal indítják őket” – illeti némi kritikával az UTC bekkjeit Gidai Sándor, az UTC elnöke. A harmadik SZVSE-gól óta egyértelműen fölényben vannak a vendégek, noha a második félidőben sokkal jobb az UTC, mint az elsőben.

84. perc: Hegyesi le, Kozma be.

83. perc: Márki játszik be a bal oldalról az alapvonal mellől Dürgőnek, aki addig forgolódik a labdával, míg már nem tudja átemelni Cserhátit.

82. perc: Jobb oldalon egy indítás után “Ballack” 10 méteren 5-öt ver védőjére, de Cserháti jól jön ki, és tisztáz a fürge csatár elől.

78. perc: Márki lövése Joóról vágódik le.

74. perc: Ágoston kezén pattan a labda, a spori úgy látja, kívül, nincs nagy reklamálás, de van veszélyes szögből szabadrúgás! Erhardt életerős középmagas lökete a bal kapufáról Reguli lábára pattan, majd kifelé, végül szögletre mentenek a védők! Nincs szerencséje a második félidőben a korábbiakhoz képest most sokkal jobban játszó UTC-nek…

70. perc: GÓÓÓL!!! Illés Tibor szépen fejeli tovább a labdát Hegyesi Zsoltnak a jobb oldalon, aki csinál egy cselt jobbra, majd befelé, aztán a tizenhatos sarkáról laposan kilövi a hosszú alsót! 1-3!

69. perc: Egyre többet és egyre hevesebben reklamál a játékvezetőnél a sárga lapos Erhardt. Ha így folytatja, nem játssza végig a meccset…

65. perc: Mazula ront rá a tizenhatoson belülre egy labdára, ütközik egy védővel, miközben gyengén lő. Tizenegyest reklamál a hazai csapat, de a bíró nem fúj.

60. perc: Csúri helyére Kovács A. érkezik a hazaiaknál.

59. perc: GÓÓÓL!!! Erhardt Szilárd vezeti középről ki a labdát a tizenhatos jobb oldalára, átküzdi magát a védőkön, majd kiszorított helyzetből az alapvonaltól lő Csikar-szögből, lepattan a labda a felső lécről, a túloldalt érkező Kovács S. az üres kapuba bólintja a játékszert! 1-2!

58. perc: Hegyesi cselezi szét a bal szélen megindulva, és középre betörve a komplett UTC-védelmet, majd miután már nem tud lőni, kiadja jobbra Dürgőnek, akinek keresztbe ellőtt labdája a jobb kapufa tövénél megy ki.

56. perc: Hegyesi és Dürgő játszik össze egy kis szöglet után, utóbbi tűzi kapura a tizenhatoson belülről balról, Cserháti veszi ölre a kemény labdát.

52. perc: Erhardt megmozdulása ér sárgát.

47. perc: Dürgő ível előre veszélyesen egy szabadrúgást jó 35 méterről bal szélről, Hegyesi érkezik, jól csúszik be, de mellé. Pillanatokkal később Dürgő indul meg a jobb oldalról, bezakatol középre, de rosszul találja el, csúnyán, méterekkel mellé. Hegyesi szépen húzta el előle az embereket.

46. perc: A hazaiak kezdik a második félidőt. A vendégeknél két csere: Illés Tibor jön Lajkó helyett, valamint Beleznait Márki Kornél váltja.

Szünet.

45. perc: Dürgő veszélyesen tűz rá egy szabadrúgást bal szélről 25 méterről, Cserháti nagyon nyugodtan nézi a felső léc felett centikkel elhúzó lasztit. Vége az első félidőnek.

42. perc: Mazula szögletére most nem érkezik Reguli (aki korábban többször is rosszul mozdult ki), Laudisz stukkol az ötös sarkáról, Dürgő a hulló labdát kifejelve ment.

40. perc: GÓÓÓL!!! Hegyesi iramodik meg a bal szélen, két szép csellel rázza le védőjét, betör a tizenhatoson belülre, középre ad Dürgőnek, aki visszacselez egyet, és középről, a Hegyesire kijött Cserháti mellett higgadtan a kapu bal oldalába passzol 12 méterről, 0-2.

36. perc: Nyom az UTC! Erhardt újabb szögletét Laudisz fejeli az ötös sarkáról, Lajkó blokkolja remekül.

35. perc: Szabó László távolról Maradonát idézően szlalomozik vagy 50 métert középen, saját térfélről indulva a védők között, majd passzát szögletre tisztázza a jól becsúszó védő. A sarokrúgás után Erhardt teker kapura, és a vasat találja telibe!

32. perc: Hegyesi csap le egy labdára félpályán, és azonnal adja előre a megiramodó Dürgőnek, aki kissé felpörgeti magának, az érkező Cserháti meg is szerzi előle.

26. perc: Egy labdaátvétellel Hegyesi Zsolt csapja be védőjét, és szépen ad ki jobbra Dürgőnek, kinek beadásáról azonban lemarad az érkező társ.

23. perc: Erhardt kényszerítőzik remekül a bal szélen Mazulával, utóbbi beadására Kovács és Joó is érkezik, de Virág tisztáz. Összességében a félidő felénél elmondható, fegyelmezettebben védekezik és ebből szépen épít támadásokat a SZVSE, tartják a labdát és előnyüket a vendégek. Az UTC kezd pontosabbá válni, magára találni, többet támad a hazai csapat az utóbbi percekben.

21. perc: Lajkó iramodik meg a bal oldalon, szépen ad középre az érkező Dürgőnek, de Cserháti remekül jön ki, és lábbal tisztáz a villámgyors csatár elől.

15. perc: Szabó L. távoli löketét blokkolják a vendégvédők.

13. perc: Többet birtokolja a labdát a vendégcsapat, és pontosabban is játszanak, főleg a jobb szélen veszélyesek Simon és Dürgő révén. A hazaiaknál nagyon sok a hiba.

9. perc: Joó adott be jól jobbról, de Mazula eltotojázza a lehetőséget. Ezután egy ígéretes Dürgő – Simon összjáték egy gyors kontrával, ám a labda végül hosszú Dürgőnek.

6. perc: GÓÓÓL!!! Egy rosszul, röviden hazaadott labdára csap le Hegyesi Zsolt (Csúri hibázott), elhúzza a kapus mellett, de védője lerántja és a bíró büntetőt ítél. A tizenegyest Környei Bence magabiztosan lövi a jól vetődő Cserháti mellett a jobb alsóba, 0-1!

4. perc: Kovács Sándor középen megiramodva remek labdát kap a jobb szélről, egyedül van Regulival szemben 12 méterre a kaputól, de futtából rosszul találja el a magasra felpattanó bőrt, ami így kevéssel pattan ki a jobb kapufa mellett. Nagy helyzet maradt ki!

2. perc: Egy Dürgő-beívelést Hegyesi Zsolt tesz veszélyesen a kapu elé, de felszedi Cserháti a labdát.

1. perc: Az SZVSE kezdi a találkozót Brezovai sípmester jelére.

17.55: Tiszta fehérben a SZVSE, tiszta feketében a hazai UTC. A hétfőn NB I-es selejtezőt játszó UTC futsalcsapatából többen is játszanak ma mindkét oldalon: Dürgő Péter és Hegyesi Zsolt a vendégeknél, Szabó László és Erhardt Szilárd a hazaiaknál. Béry Endre kapus ma nincs nevezve az UTC csapatába.

17.45: Üdvözöljük Olvasóinkat a Kertész utcából, ahol rövidesen kezdődik a megyei I. osztályú városi rangadó az UTC és az SZVSE között.

Korábban írtuk:

A megyei I. osztályban a mostoha időjárási körülmények miatt elhalasztott tavaszi első fordulót pótolják szerdán. Az Ujszegedi TC gárdája a SZVSE-Gyálarétet fogadja. A mérkőzésnek több pikantériája is van. Egyrészt helyi rangadóról van szó, mely mindig nagyobb presztízzsel bír és izgalmasabb is az átlagosnál, másrészt a két együttesből többen is csapattársak, azaz együtt futballoznak az UTC NB I-be vágyó futsalos alakulatában. Nagyszerűen ismeri tehát a másik erősségeit és gyengéit is a két fél, az dönthet, ki tudja meglepni az ellenfelet.

A vasutasok várják jobb formában a találkozót, hiszen hét, nyeretlenül megvívott csörte után zsinórban háromszor is diadalmaskodtak a bajnokságban. Kisebb gondot jelent ugyanakkor, hogy vezérük, Hegyesi Zsolt sérüléssel bajlódik. A SZVSE jelenleg 45 pontos, s így a hatodik helyre kapaszkodott vissza. Az újonc újszegediek 23 ponttal a tizenharmadik pozícióban tanyáznak. Matematikailag még nem vívták ki a bennmaradást, de erre szerencsés esetben akár már ma (de legkésőbb a hét végén) sor kerülhet. Pálfy Zoltán gárdája mindenképpen üde színfoltja a pontvadászatnak, még akkor is igaz ez, ha az utóbbi hetekben hadilábon állt a helyzetek értékesítésével, így sorozatban négy vereséget kellett elkönyvelnie.

Az UTC és a SZVSE őszi, gyálaréti összecsapását is élőben közvetítettük. Akkor Mangó Ferenc révén a 18. percben a hazaiak szereztek vezetést, ám Erhardt Szilárd révén gyorsan, a 21. percben érkezett is a válasz. Több találat már nem esett, pedig mindkét oldalon több lehetőség is akadt, így 1-1-es döntetlennel indították a bajnokságot a szegedi csapatok.

Pillantsunk még a góllövőlistára is! a SZVSE legeredményesebb futballistája a már említett Hegyesi Zsolt, aki az elmúlt fordulókban újra megtalálta a megfelelő csukát: jelenleg tizenöt találatnál jár. Őt Dürgő Péter kilenccel követi. Az Ujszegedi TC játékosai közül Szabó László kilenc, Erhardt Szilárd hat alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Illés András – Pintér M. Lajos

Sport

Eb 2020: Bulgária lesz az első ellenfelünk a playoffban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ha továbbjutunk, Budapesten játsszuk a döntő meccset.

Tovább olvasom

Sport

Szeged-Csanád GA: jön az utolsó hazai bajnoki az MTK ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Háromnaponta lépnek pályára a szezon végéig a szegedi labdarúgók.

Tovább olvasom

Sport

Változás a MOL-Pick Szeged vezetésében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál