Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: újra a helyes vágányon a SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Úgy tűnik, a tavasz végére megtalálja őszi formáját a SZVSE-Gyálarét. Hegyesi Zsolték szombaton Csanádpalotán diadalmaskodtak.

Egy hét leforgása alatt harmadik összecsapását nyerte meg a szegedi alakulat, mely azt megelőzően hét találkozót volt kénytelen győzelem nélkül befejezni. A Csongrád és az Üllés után a Csanádpalotát is két vállra fektették Bóka Ferenc legényei.

A 27. forduló előtt a csanádpalotaiak a tizenkettedik, míg a vasutasok a hatodik helyet foglalták el a tabellán. Mindkét gárda pályára lépett szerdán is: míg a SZVSE üllési bajnokiját pótolta, addig Bimbóék szívszaggató csatában, 120 percnyi játék után büntetőkkel veszítettek a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében az NB III-as KITE-Szegeddel szemben. Várható volt tehát, az is erőteljesen szerepet játszhat, melyik fél lesz frissebb a szombati derbin. Az első félidőben a vendégek tudatosan adták át a területet, s gyors ellentámadásokra rendeztek be. Több helyzetet is kialakítottak, s Hegyesi Zsolt számtalan lehetősége közül egyet végre értékesítve a 39. percben a vezetést is megszerezte számukra; 0-1! Nem sokkal később egyenlítettek a hazaiak Csókás Csaba révén; 1-1. Így döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a csapatok, miközben a szegediek egy jogosnak tűnő büntetőt is számon kértek a játékvezetőn.

A második játékrészre aztán kiütközött a csanádpalotai futballisták – teljességgel érthető – fáradtsága. Szellelki és társai a fülledt melegben elkészültek erejükkel, játékukban már nem volt átütőerő, egyértelműen fölénybe került a SZVSE, mely mozgósította minden energiáját a siker érdekében. Bóka Ferenc vezetőedző cserékkel is frissített, s a beálló labdarúgók meghálálták a bizalmat. A 61. percben Illés Tibor talált a hazaiak hálójába (1-2), majd a hajrában újabb két gólt értek el a vasutasok. A 83. percben Kozma Szilárd volt eredményes (1-3), majd az 1-4-es végeredményt Simon István állította be, aki a 89. percben vitte be a kegyelemdöfést.

A SZVSE-Gyálarét 45 ponttal továbbra is a hatodik helyen áll a bajnokságban, de ha sikerül tartania jó formáját, akár a negyedik helyre is odaérhet még a szezon végére. A jövő héten is két mérkőzés vár Hegyesi Zsoltákra. Előbb május 25-én (szerdán) 18 órakor az Ujszegedi TC-hez látogatnak, majd május 28-án (szombaton) 17 órakor a Balástyát fogadják a gyálaréti pályán.

A labdarúgó megyei I. osztály 27. fordulójában:

Csanádpalota FC – SZVSE-Gyálarét 1-4 (1-1)
Csanádpalota, 200 néző, vezette: Tompai Zoltán.
Csanádpalota: Krajcár – Szellelki, Nyári, Varga, Bakos, Erdélyi (Sepsik), Merlák, Bimbo, Halász, Cost, Csókás. Vezetőedző: Koczkás Zoltán.
SZVSE: Reguli – Környei, Virág, Hegyesi Á., Ágoston, Fröhlich, Beleznai (Márki), Simon, Lajkó, Hegyesi Zs. (Kozma), Dürgő (Illés T.). Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerzők: Csókás Cs. (43′), illetve Hegyesi Zs. (39′), Illés T. (61′), Kozma Sz. (83′), Simon I. (89′)

Bóka Ferenc, a SZVSE vezetőedzője: „Ilyen arányban is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, sőt, akár több gólt is rúghattunk volna, ha jobban koncentrálunk. Hellyel-közzel jól is játszottunk, s kihasználtuk, hogy a hazaiak a második félidőre elkészültek erejükkel. Ezzel együtt is értékesnek tartom a csanádpalotai győzelmet, hiszen szombati ellenfelünk a kupában megverte a Hódmezővásárhely gárdáját, s a KITE-Szeged is csak büntetőkkel tudott itt diadalmaskodni. Igyekszünk szerdán az UTC ellen is folytatni a jó sorozatot, bízom benne, lendületünk most már végig kitart.”

Kommentek

Sport

Bennmaradt az élvonalban a Szent Mihály

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nyolc góllal bizonyultak jobbnak a Vidinél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Női kézilabda-vb: a második kalapból várják a sorsolást a magyarok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását. A német szövetség (DHB) honlapja szerint a magyarok biztosan nem kerülhetnek azonos csoportba Dániával, Norvégiával és Svédországgal. A sorsolásra jövő pénteken, magyar idő szerint 9 órától kerül sor Tokióban, a 24 csapatos világbajnokságot pedig november 30. és december […]

Tovább olvasom

Sport

Tősgyökeres szegedi edző a férfi vízilabdacsapat kispadján

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál