Sport

Labdarúgás: egy pontot rabolt a Volán az Újbudától

Labdarúgás: egy pontot rabolt a Volán az Újbudától

2011. május 22., vasárnap
Labdarúgás: egy pontot rabolt a Volán az Újbudától

Bár közelebb állt a győzelemhez, mint az NB II felé menetelő hazaiak, be kellett érnie a döntetlennel a Szegednek az Újbuda vendégeként. A helyzetek sajnos kimaradtak, gól nélkül pedig nincs siker.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 27. forduló:

Újbuda - Tisza Volán SC Szeged 0-0.

SportMax Központ, 200 néző, vezette: Czékus Sándor

Újbuda:

Váradi - Horváth T. (Budai 78'), Székely, Lókai, Suth - Kovács D., Horváth L. (Bruckner 58'), Lettrich, Bognár (Laki 60') - Huszty, Kövesdi. Vezetőedző: Kenyó Zoltán.

Szeged:

Dongó - Mészáros (Pénzváltó 17'), Boldizsár, Szabó A., Grünvald (Mucsi 75') - Buzási, Szilágyi, Bursac - Kéri, Bozovic (Kazi 82'), Végh. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Buchholcz Gábor:

"Érdekes volt megtapasztalni azt, ami igen ritkán fordul elő, hogy gyakorlatilag az egyik csapat játékosai vezetik le a mérkőzést. Ez ma így volt, a fiatal játékvezető sípja többször is megremegett a nyomás alatt. A 74. percben Buzási Péter teljesen szabályos gólját vonatták vele vissza a hazaiak. Legyőztük a 30 fokos meleget és a műfűt is, mégsem sikerült nyernünk. Összességében úgy érzem, két pontot hagytunk itt."

Online közvetítésünk:

90+1. perc:

A játékvezető folyamatosan szabadrúgásokat ítél a szegedi térfélről, körbelöveti a kaput. Ő közel sem teljesít olyan jól, mint asszisztensei, sokszor feleslegesen sípol. No, közben egy perc hosszabbítás után vége a derbinek. Nem esett gól Újbudán, egy-egy pont jut a két alakulatnak. Valószínűleg senki sem boldog igazán.

86. perc:

Kazi passzából Szilágyi Norbert 25 méterről lőtt, a pattogós löketet nagy bravúrral védte Váradi kapus.

82. perc:

Bozovicot Kazi László váltotta a vendégeknél.

81. perc:

Belül az utolsó tíz percen, most már érik az iksz, ami igazából egyik együttesnek sem jó.

78. perc:

Bursac sarokrúgását Szilágyi fejelte vissza, Bozovic a kapu torkából nem tudta a hálóba továbbítani a játékszert, hanem elfejelte keresztbe. Ez óriási lehetőség volt. Lesz-e még ekkora esélye a Szegednek?

75. perc:

Grünvald Attila lába tapadt le egy mentésnél a műfüvön, Mucsi Máté állt be a helyére.

74. perc:

Buzási Péter iramodott meg, a tizenhatos sarka irányából kilőtte a hosszú sarkot, a bíró azonban általános meglepetésre nem adta meg a gólt, hanem szabadrúgást ítélt kifelé, Buzási ellen...

72. perc:

Egy szegedi szöglet után Pénzváltó nem sokkal csúsztatott a hosszú sarok mellé.

70. perc:

Kéri ugrott ki, előnyt szerzett, majd a tizenhatoson belül elsodorták. Büntető helyett azonban újbudai szabadrúgással folytatódott a játék...

69. perc:

Egy hazai kontra végén zörgött a szegedi felső léc - megúsztuk...

67. perc:

Végh Ariel sokadszor vágták föl, de a játékvezető valamiért nem hajlandó sárgával büntetni az újbudai tetteseket. Ennek okát csak ő tudhatja... No, mindegy, szabadrúgás az oldalvonaltól, a térfél közepéről. Bursac pompásan ível középre, az érkező Szabó Attila elől azonban felszabadítanak. Ki szerez itt gólt?

60. perc:

Változatlanul nagy küzdelem folyik, gyűrik egymást a felek, de egyelőre nem jutnak dűlőre. Hiányoznak a nagy ziccerek, fegyelmezett mindkét gárda, a biztonságot is szem előtt tartja, nem akar fejjel a falnak rohanni. Ahogy az elején jeleztük: az első gól döntő lehet! Ebben a pillanatban újbudai csere: Bognár György helyett Laki Imre a pályán.

52. perc:

Nagyszerűen, szervezetten szűri a hazai támadásokat a szegedi középpálya, nem tud kibontakozni a jó erőkből álló újbudai csapat. A Volán remekül helytáll annak az együttesnek az otthonában, mely ősztől akár NB II-es is lehet. Enyhe fölényben talán a vendégek itt a második játékrész elején is, de igazán komoly lehetőség előttük sem adódott, a támadásépítésekbe rendre hiba csúszik.

46. perc:

A Volán kezdte a második félidőt. Továbbra is rendkívül fülledt melegben kell futballozniuk a csapatoknak, egyre jobban beborul az ég, s dörög is, de a csapadékot eddig még megúsztuk.

Szünet.

45. perc:

Gól nélkül ért véget a játékrész.

42. perc:

Pénzváltó 20 méteres kapáslövése jó 3 méterrel szállt mellé.

40. perc:

Buzásti faultolták a félpályánál, de a játékvezető nem sípolt, így az egyik hazai támadó kiugorhatott. Dongó kapus résen volt, kiszorította a csatárt, aki csak az oldalhálóba tudott lőni. Nagy helyzet volt!

38. perc:

Kiegyenlítődött a játék, nagyobb helyzet nélkül közelítünk az első félidő végéhez. Nem sokkal ezelőtt Végh Ariel kísérletezett lövéssel a tizenhatos előteréből, de nem találta el jól a labdát, mely így messze elkerülte az újbudai kaput.

30. perc:

Kicsit kiszabadult az Újbuda a nagy nyomásból, azonban továbbra is a szegediek támadnak gyorsabban és veszélyesebben.

23. perc:

Továbbra is a mieink uralják a játékot, jó lenne, ha ez gól(ok)ban is kifejeződne.

20. perc:

Újabb ígéretes vendégakció: Branko Bozovic középre gurítását Petar Bursac rosszul vette át, nem jutott lövéshez.

18. perc:

Átvette az irányítást a Volán! Előbb Végh Ariel húzott el a bal szárnyon, beadását szögletre blokkolták. Majd Kéri Tamást rúgták föl 17 méterre a kaputól, a szabadrúgást Végh a sorfalba püfölte.

16. perc:

Mészáros Zoltán cselezett befelé a félpályánál, ahol csúnyán felrúgták. A szegedi játékos térde megsérült, le is kellett cserélni, Pénzváltó Bence érkezett a helyére.

15. perc:

A sarokrúgást követően Székely Szabolcs tudott bólintani, Dongó szépen, elvetődve védett.

14. perc:

Az első olyan beadás a hazaiak nevéhez fűződik, mely megdolgoztatta az ellenfél kapusát. Dongó Dénes maga mögé, szögletre öklözte a lasztit.

8. perc:

Mezőnyjátékkal teltek az első percek, a kapuk nem forogtak még veszélyben. Érezhető, hogy a fülledtség megfogta a srácokat, nem rontottak igazán egymásnak, szükség lesz az erőre, hosszú még az összecsapás. Fontos lehet, ki szerzi majd az első gólt...

2. perc:

A hazaiak kezdték a játékot a meccsen, melyen nemcsak nekik, de a Volánnak is igen komoly céljai vannak. A kék-feketék a három pontért érkeztek, amit az is igazol, hogy három támadóval rohamozzák az ellenfél kapuját, 4-3-3-as hadrendet alakított ki Buchholcz mester.

1. perc:

A SportMax Központban műfüvön rendezik az összecsapást. Rendkívül fülledt meleg van, nem lesz könnyű dolguk a játékosoknak. A hazai alakulat tiszta fehérben, míg a vendégek narancssárga felsőben, fekete nadrágban és sportszárban léptek pályára. A tabellát jelenleg az 52 pontos Tököl VSK vezeti, mely ezen a héten szabadnapos, s eggyel több mérkőzést is játszott, mint a második helyen álló, 48 pontos Újbuda. A tököliek azonban egyelőre nincs NB II-es licencük, bár fellebbeztek a döntés ellen. A versenykiírás értelmében ha a bajnok nem tudja vállalni az osztályváltást, akkor a másodikat kérik erre fel. Így még joggal reménykedhet az Újbuda, illetve a licencét hozzájuk hasonlóan már megszerző Csepel (43 pont) is. A forduló előtt negyedik, 43 pontos KITE-Szeged (mely Csepel elleni meccsét június 8-ára halasztotta) pedig azért (is) drukkol a helyi rivális Volánnak, hogy maradjon még esélye felkapaszkodni a dobogóra. A 34 pontos Tisza Volán SC Szeged egyébként a tizedik pozíciót foglalja el. Az őszi "odavágón" 1-1-re végeztek az Újbudával

Buchholcz Gábor

legényei, akkor

Végh Ariel

a 89. percben egyenlített ki. Bár szegedi részről több sérült és eltiltott is akad, a kék-feketék célja is a győzelem! Beharangozó írásunk

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.