Labdarúgás: nem bírt a Gyulával a Volán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Megakasztotta a vendég gyulaiak lendületét a Tisza Volán SC a labdarúgó NB III Alföld csoport 28. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén, miután döntetlent játszottak a Békés megyeiekkel Buchholcz Gábor legényei. A Volán ezzel az iksszel zárta szezonbeli hazai meccsei sorát. A találkozót online közvetítettük.

Valódi hideg zuhannyal indult a találkozó a Tisza Volán szempontjából, amikor a 4. percben egy a rövid sarkon megcsúsztatott szögletből jövő ívelést a hosszú saroknál Vincze Dániel fejelt a hálóba közelről a későn érkező Dongó Dénes elől, vezetést szerezve a gyulaiaknak. Ezt leszámítva szinte momentumuk sem volt a vendégeknek az első félidőben, gyakorlatilag a Volán tizenhatosáig sem jutottak el. A bekapott gól fel is paprikázta Beretka Péteréket, sorra vezették támadásaikat, míg a gyulai kísérletek rendre lesre futással végződtek. A 19. percben góllá érett a kék-feketék fölénye, miután Beretka remek labdát kapott középen, s rövid igazítás után egyből lőtt, löketébe belelépett védője, ám épp így lett jó, hiszen a felpattanó játékszer védhetetlenül hullott a hosszú sarokba, 1-1. Az egyenlítés után maradt a hazai fölény, bár kissé meddővé vált a visszahúzódó vendégek bunkerfocija miatt.

A folytatásban aztán egy másik gyulai csapat jött ki a pályára, jól jelezte ezt a szünetben becserélt Balogh Gábor két veszélyes megmozdulása is. Az első húsz percben szinte végig a Volán térfelén zajlott a játék, s csak ezután tudtak kiszabadulni kissé Buchholcz Gábor tanítványai. Csökkent az iram, újra a Volán vette át az irányítást, ám nem sikerült igazán veszélyes helyzeteket kialakítaniuk. Branko Bozovic beállása és Rostás Péter kiállítása után megélénkült a Szeged játéka. A második félidő legnagyobb hazai lehetősége is ekkor történt: Bozovic elé került a labda középen, 25 méterre a vendégek kapujától, s a szerb csatár azonnal lőtt – a labda óriásit csattant a felső lécen. A továbbiakban már nem tudott újítani egyik gárda sem, maradt az 1-1-es döntetlen.

A Winner Sport NB III Alföld csoport 28. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Várfürdő-Gyulai Termál FC 1-1 (1-1)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Pákolicz (Sebestyén, Kiss L.)
Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Pénzváltó, Mórocz, Szabó A., Grünvald – Buzási (Boldizsár 72′), Szilágyi N., Dargó – Kéri (Bozovic 72′), Beretka, Végh (Kazi 79′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gyula: Harman – Rostás, Wéber, Dócza, Valentényi – Vincze, Kovács T. (Ponyokai 76′), Bálint, Nagy G., Bagyinszki (Balogh G. 46′) – Okos. Vezetőedző: Fodor Sándor.
Gólszerző: Beretka (19′), ill. Vincze (4′).
Sárga lap: Wéber (63′).
Piros lap: Rostás (77′)

no images were found

Buchholcz Gábor: “Úgy érzem, hogy inkább elajándékoztunk két pontot főleg úgy, hogy az utolsó húsz percben tíz ember ellen játszhattunk. Sajnos két sérülés miatt ismét cserére kényszerültem, a cserék pedig nem igazán tudtak felpörögni a hátralévő húsz percre. Ha Bozovic kapufája a végén bemegy, akkor nyerhettünk volna, de összességében azt kell mondjam, hogy igazságos döntetlen született. A Gyulának is akadt két komoly lehetősége.”

Fodor Sándor: “Két fiatal csapat találkozásánál mindkét gárda győzelemre játszott. Csapatom nem azt a rövid passzos játékot játszotta, amit tud. Az egyenlítés után a Szeged nyomás alatt tartott minket, de a második félidő első húsz percében jobban összpontosítottunk, a mérkőzés legnagyobb helyzetét mi hagytuk ki. A kiállítás után már más taktika szerint kellett játszanunk, ha összességében nézem a találkozót, akkor elmondható, hogy igazságos pontosztozkodás született.”

Online közvetítésünk:

90. perc: Vége a mérkőzésnek.

87. perc: Szilágyi 25 méterről lőtt volna be egy szabadrúgást, a kétfős falról lepattanó labdából kontráz azonban a Gyula, Okos a bal oldalon végül beéri szöglettel. Veszélytelen a sarokrúgás, de újabb jön, az pedig oldalhálóban köt ki, valós veszély nélkül.

84. perc: Bozovic 24 méterről tűzi rá az elé kerülő labdát, óriási csattanás a felső lécen! Az ismétlések a védőkön halnak el.

82. perc: Jobbról Nagy Gergely ível be egy gyulai szögletet, Dongó kiöklözi, egy gyulai rátűzi, fölé, de nagyon.

79. perc: Végh Arielt Kazi váltja a Volánnál.

77. perc: Rostás Péter is lejön a vendégeknél, igaz, ő piros lappal távozik, miután felrúgja hátulról Szilágyit a félpályánál bal szélen.

76. perc: Ponyokai váltja Kovács Tamást a vendégeknél.

72. perc: Kettős csere a hazaiaknál, a sántikáló Buzásit Boldizsár, Kérit Bozovic váltja.

71. perc: Nagy jobb oldali szabadrúgása 7 méterre az alapvonaltól nagy erővel száll kapura, Dongó ököllel hárít.

65. perc: Kiegyenlítetté vált a játék, miután a Gyula uralja a második félidő első 20 percét. Sokkal agresszívebbek a támadások mindkét oldalon, azonban a kialakuló helyzetek rendre elakadnak a védőfalakon.

63. perc: Wéber löki el a gyulai térfél közepén az oldalvonalnál a kiugró “Kicsit”, azaz Végh Arielt, jogos a sárga.

no images were found

59. perc: Szilágyi 6 méterre az alapvonaltól bal oldalról végez el egy szabadrúgást, kapura nyesi, Harman bravúrral vetődve üti ki a veszélyes löketet.

55. perc: Lest int a partjelző, de Balogh a leshatáron túlról érkezik, és a lest jelző, leálló védelem mellett átveszi a labdát. A partjelző közben leengedi a zászlót, Balogh betör a büntetőterületen belülre, majd lő, Dongó arcát védve hárít.

51. perc: A csereként beállt Balogh kicsit megforgatja a szegedi védőket, betör a tizenhatoson, majd az ötösön belülre, aztán kiszorított szögből lő, de az utolsó pillanatban Szabó Attila belépő lábát találja el, így szögletre megy a labda. A sarokrúgás veszélytelen.

46. perc: A Volán kezdi a második félidőt. A szünetben Bagyinszkit Balogh Gábor váltotta a vendégeknél.

A szünetben kollégánk, Dobó Csaba adja át Szivacski Donát utánpótlás-labdarúgónak a Szegedi Labdarúgás Jövőjéért 2011 elismerést. Szívből gratulálunk az ifjú titánnak!

Szünet.

45. perc: És vége az első félidőnek, miközben a pálya felett felszakadozik a felhőzet – bár a távoli láthatár baljós, nehéz fellegeket hord -, s kisüt a felhők közül a nap…

44. perc: Mostanában a Volán támadásai lessel végződnek, pontosabban Beretka fut állandóan lesre – legalábbis a közelebbi partjelző szerint. A háromból két eset szerintünk biztosan nem volt az, de hát nem minket delegáltak lengetni a meccsre…

40. perc: Továbbra is a pálya közepén küzdenek a csapatok, miközben alaposan beborult. Reméljük, megússzuk az esőt. A távolabbi műfüvön időközben újabb gól született az FK-ifi meccsén.

34. perc: Szilágyi végez el a balösszekető helyéről 20 méterről veszélyesen egy szabadrúgást, erős lövését Harman szögletre öklözi. A sarokrúgást követően a labda az ötösnél pattan le, nagy kavarodás, tisztáznak végül a védők a gólveszélyes szituációból.

30. perc: Nem bírnak újabb helyzeteket kialakítani a csapatok, le is ült a meccs. Eddig a bejátszások voltak veszélyesebbek, most beadásokkal próbálkoznak – mindhiába. A gyulaiak leginkább csak asszisztálnak a meccshez, meglepetésgóljuk óta a Volán kapujáig sem jutnak el.

24. perc: Egyértelműen a Volán irányít, a Gyula állandóan a leshatárról próbálkozik kiugratásokkal – eleddig mindhiába, vagy fél tucatszor lengetett már a partjelző.

21. perc: Végh Ariel megy el a bal oldalon, élesen lő befelé, ami veszélyesen suhan a kapu előterébe, ám a szemfüles Harman ugrik, és magához öleli a játékszert.

no images were found

19. perc: GÓÓÓL!!! Beretka középen kap egy labdát, egyet igazít a kaputól mintegy 20 méterre, lövésébe belelép a védő, és ezzel csapja be Harman portást, így a jobb kapufa mellett landol az aláhulló falevél, 1-1!

17. perc: Szilágyi rúg egy szabadot balról a tizenhatos vonalánál veszélyes szögből, nagy erővel tekeri kapura, a hosszú sarokból fejeli ki egy védő.

15. perc: A vendégek térfelén zajlik a játék, többet birtokolja a Volán a labdát, a Buchholcz-fiúk utóbbi két helyzetüket feleslegesen túl is komplikálták. Védekezésben jól működik egyelőre a lestaktika, a zászlós sporttárs bőszen lenget a gyulai kiugratásoknál.

9. perc: Egy bejátszást a jobbról befutó Kéri futtából, nem túl erősen passzol kapura, ez sem okoz gondot a vendégportásnak.

7. perc: Egy középről előre ívelt labdát futtában a tizenhatoson belül fejel meg a kaputól 7-8 méterre Beretka egyenesen Harman kezébe.

4. perc: GÓÓÓL... Vezet a Gyula. Az első vendégszöglet ívelődik be, a rövid saroknál megcsúsztatott labda a hosszúra száll, Dongó kissé lassan mozdul, és Vincze közelről befejeli, 0-1. Hideg zuhany!

1. perc: Pákolicz sípmester jelére a Gyula kezdi a meccset.

A Volán kék-fekete csíkos felsőben, fekete nadrágban és sportszárban lép pályára. A vendégek fehér felső, kék nadrág, fehér sportszár szerelésben fognak játszani. A pénzfeldobást követően térfelet cseréltek a csapatok, így a szél az első félidőben a Szegedet “tolja”, a gyulaiak kezdenek.

16.55: A főlelátóról nézve a jobb térfélen kezd a Volán, a vendégek tehát “hátszéllel” támadhatnak, tapasztalva az uralkodó szélirányt.

16.50: A Volán utolsó hazai bajnokiján kellemes nyárias napsütötte idő fogadja a pályára lépő csapatokat, az ég felhőket csak nyomokban tartalmaz. Ellenben viszonylag erős szél fúj, ami megtréfálhatja a játékosokat, a szögletzászló mintegy 10-15 fokban dől meg a széllökések nyomán.

16.45: Buchholcz mester az imént az öltözőfolyosón elszántan mindössze csak annyit mondott az esélyekről: “Csak a győzelem elfogadható!” Úgy legyen! Hajrá, Szeged!

16.40: Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat az Etelka sori stadionból, ahol 20 perc múlva kezdődik a Tisza Volán Gyula elleni bajnoki mérkőzése.

Beharangozó írásunkat itt olvashatják.

Dobó Csaba – Illés András

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Az orvosi kamara támogatja a tömeges felmondást, a túlmunka megtagadását nyomásgyakorlás céljából

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények

Legutóbbi hasonló cikkek