Sport

Labdarúgás: történelmi tett, bajnok a Kistelek + HANG, FOTÓK

Labdarúgás: történelmi tett, bajnok a Kistelek + HANG, FOTÓK

2011. május 29., vasárnap
Labdarúgás: történelmi tett, bajnok a Kistelek + HANG, FOTÓK
A Kistelek a Röszke elleni vasárnapi győzelmével bebiztosította története első bajnoki címét a labdarúgó megyei első osztályban, s ezzel kivívta az NB III Alföld csoportba való feljutás jogát. A kistelekiek sima győzelme azt jelenti, hogy Czeigersmidt Roland legényei két fordulóval a bajnokság vége előtt megszerezték a bajnoki címet - hiszen előnyük maradt 7 pont a nagy rivális Mórahalommal szemben, mely vasárnap szintén 2-0-s sikert aratott Sándorfalván. Így a két együttes hosszas versenyfutása idén a Kistelek javára dőlt el. A bajnokcsapat az eddigi huszonnyolc forduló során huszonhárom győzelem mellett egy döntetlent s mindösszesen négy vereséget könyvelhetett el. 79-szer talált az ellenfelek hálójába, s csak 27 gólt kapott. Tavasszal gyakorlatilag valamennyi fontos összecsapását behúzta, még első számú mesterlövésze, Koncz Miklós távozását is elviselte. Beérett a tudatos építkezés Kisteleken. A 2007-es hetedik és a 2008-as nyolcadik helyezést követően kétszer is ezüstérmet szerzett a gárda (előbb a Sándorfalva, majd a Csongrád mögött), a 2010/11-es kiírásban azonban a csúcsra ért, senki sem tudta megelőzni. Hasonlóan sikeres folytatást kívánunk a klubnak, az együttesnek!

Labdarúgó megyei I. osztály, 28. forduló:

Kisteleki TE - Röszke SK 2-0 (1-0). Kistelek, 200 néző. Vezette: Szűcs. Kistelek: Tombácz - Kovács, Koncz R., Piacsek, Nana, Kiszner, Kiss (Bitó A.), Keller Z. (Béres), Répás (Keller I.), Kispál, Rácz. Edző: Czeigersmidt Roland. Röszke: Földesi - Laczi N., Laczi Z., Szalma, Tanács, Király (Kis), Balogh, Hrabovszki, Gulyás, Magyar, Sztuparity. Edző: Pécsek Tibor. Gólszerző: Koncz R., Kiszner. Czeigersmidt Roland: "Egy langyos meccsen biztosítottuk be a bajnoki címet az ellenfél részéről nem volt különösebb ellenállás. Több ziccert elpuskáztunk, de így is érződött a tudásbeli különbség. A bajnokság megnyerésével kapcsolatban annyit mondhatok, hogy még nem foglalkoztam e kérdéssel, mindig a következő meccsre koncentráltunk. A vezetőség részéről természetesen már a bajnokság előtt a bajnoki cím megszerzése volt a kitűzött cél. Ez a siker három év gyümölcse, hiszen tavalyelőtt és tavaly is a második helyen végeztünk. Folyamatosan látszódott a fejlődésünk, mind a csapat, mind magam is sokat tanultunk az előző évekből. Idén jól igazoltunk, de igazán az adott lendületet, hogy saját erőből értük el a bajnoki címet, hiszen hiába van a KITE-Szegeddel együttműködésünk és egy jogilag tiszta fiókcsapatviszonyunk, tavasszal már nem adtak le játékost hozzánk. A jövőről még nem beszéltünk a vezetőséggel, sok mindenem múlik az hogy feljebb léphetünk-e az NB III-ba. Mi mindenképp ki szeretnénk próbálni magunkat a magasabb osztályban, ebben a polgármestertől segítségre számíthatunk és az adótörvények változása is a sport és futball mellé áll, így ebből is tudunk kamatoztatni."
Hallgassa meg Molnár Róberttel, a Kisteleki TE elnökségi tagjával készült hanganyagunkat!
Hallgassa meg Koncz Róberttel, a Kistelek csapatkapitányával készült hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.