Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: három pontot ért a szegedi rutin Kecskeméten

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Harcban maradt az éremért az NB III Alföld csoportban a KITE-Szeged, miután második félidei remek játékának, Brinszky Adrián és Huszárik Zsolt góljainak köszönhetően győzni tudott Kecskeméten. A meccset online közvetítettük.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 28. forduló:

Kecskeméti TE II. – KITE-Szeged 0-2 (0-0). Kecskemét, 100 néző, vezette: Mihálik Pál.
KTE II.: Tóth Z. – Nagy P., Fülöp, Urbán, Szénási (Nagy Sz. 55′), Kovács Á., Kiss L., Gaál, Máté (Nagy V. 63′), Sánta (Berezvai 70′), Szabó T. Vezetőedző: Tasnádi József.
KITE-Szeged: Belecan – Varga F., Kazán, Saulic (Kulacsik 74′), Gellér – Batik B., Laczkó – Varga I., Brinszky (Huszárik 78′), Gahwagi (ifj. Major 88′) – Bernáth. Vezetőedző: Major László.
Gólszerző: Brinszky (59′), Huszárik (87′)
Kiállítva: Nagy P. (61′)

Major László: “A második félidőben jól játszottunk, így megérdemelten nyertünk annak ellenére, hogy rengeteg százszázalékos helyzetet hagytunk ki. A lényeg azonban a három pont megszerzése, gratulálok a csapatnak! Rendkívül sűrű a programunk a következő két hétben, gőzerővel készülünk a sorsdöntő meccsekre.”

Online közvetítésünk:

90. perc: Vége a dél-alföldi rangadónak, teljesen megérdemelt szegedi siker született Kecskeméten! A 46 pontos KITE-Szeged ezzel feljött a tabella negyedik helyére. Az előttünk álló Újbuda 49, a Szolnok 48 pontos, ám ők egy, illetve két meccsel többet játszottak. Mindez azt jelenti, ha a hátralévő három rangadóra is megtartja lendületét, formáját a Szeged, összejöhet a fantasztikus dobogós helyezés a szezon végére!!!

87. perc: GÓÓÓL! Gahwagi ezúttal a jobb szélen száguldott, majd befelé húzott. Váratlanul nem középre adott, hanem hátragurította a lasztit, s az érkező Huszárik 14 méterről laposan a hálóba lőtt; 0-2! Megvan a győzelem! A találat pikantériája, hogy egy szegedi labdarúgó a gólvonalon állt, s zavarta is Tóth kapust, sőt, föl kellett ugrania, hogy a bőr a hálóba juthasson, a játékvezető mégsem fújt lest. Most nekünk kedvezett, el kell ismerni.

83. perc: Kulacsik Tamás bemutatkozása remekül sikerült, annak ellenére, hogy nem ért gólt. Középen lépett ki a cserecsatár, rákanyarodott a labdára, a kiinduló kapus mellett a hosszúra tekerte, ám a laszti néhány centivel fölé szállt.

79. perc: Ezúttal a hazai támadást akasztott meg lesen Mihálik, elégedetlenkednek is a kecskeméti kispad környékén. A labda már Belecanon is túljutott, így komoly helyzet alakulhatott volna ki, ha az asszisztens nem a mi javunkra dönt… Egy perccel ezelőtt irányítót cserélt a KITE: a meccs hőse, Brinszky Adrián hagyta el a pályát, Huszárik Zsolt folytatja helyette.

73. perc: Változott a játék képe, felerősödött a küzdelem, sok a szabálytalanság, nagy a harc a pálya középső harmadában, ezzel párhuzamosan a helyzet is kevesebb. Cserél a Szeged is: a sérült Saulicot Kulacsik Tamás váltja. Major László tehát magabiztos, a támadásokat kívánja erőltetni a végén.

70. perc: Kiss László 28 méterről erősen, szépen tűzte rá, Belecan szögletre tenyerelte a bőrt. Közben a második kecskeméti cserét is feljegyezhettük: Berezvai József kapott húsz percet edzőjétől.

65. perc: Mezőnyjátékkal telnek a percek, a hazaiak közben cseréltek, Nagy Viktort látjuk a pályán. De ne őt figyeljük, hanem – ki mást? – Brinszykt megint, aki nagyon él. Ez a próbálkozása sajnos a védőben halt el.

61. perc: PIROS LAP! Nagy Pétert állította ki a bíró, mivel utolsó emberként követett el szabálytalanságot. Brinszky 19 méterről szúrta rá a kiállítás után, Tóth a levegőben úszva tolta ki a lövést. Egyre jobb a kedvünk, gól- és emberelőnyben a Szeged! Brinszky Adrián rutinja aranyat ér ma!

59. perc: GÓÓÓL! Brinszky Adrián a tizenhatos előterében kapott labdát, majd két húzás után egy remek esernyőcsellel csapta be védőjét, s mielőtt leesett volna a játékszer, kapásból a kapu bal oldalába vágta; 0-1!

54. perc: Ismét a tizenhatoson belül rántották le Batik Bencét, ám a bírói síp újra néma maradt. Majd egy korszerű, háromhúzásos szegedi támadás végén Varga István beadását Bernáth Péter ügyesen lőtte a hálóba. Már-már azt hittünk, örülhetünk, ám lengetett az asszisztens, jelzésére pedig a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Mit mondjunk, több döntés sújtja a mieinket itt a második félidőben! Elmaradt két büntető, s gyanús körülmények között vették el gólunkat! Nem zárjuk a szívünkbe Mihálik mestert!

49. perc: Akárcsak az első játékrész, a második is szegedi akciókkal indult. Az egyik végén Batik Bencét rántották le a büntetőterületen belül, a játékvezető azonban nem látott okot a közbeavatkozásra. Kívülről úgy tűnt, ezúttal hibásan döntött Mihálik spori, bizony járt volna a tizenegyes a kék-fekete-zöldeknek!

46. perc: Megkezdődött a második félidő. Negyvenöt perce van még a KITE-Szegednek a rendkívül fontos három bajnoki pont begyűjtésére. Ha ez nem sikerül, rendkívül távol kerül a dobogó a Major-legénységtől. Bele se gondoljunk ebbe, hajrá, fiúk!

Szünet…

45. perc: Kitört a szünet, egy másodpercet sem tett rá Mihálik Pál. Nincs szegedi előny az első félidő végén, amit kicsit csalódottan veszünk tudomásul.

42. perc: A szegedi szurkolók éppen arról beszélgetnek, nem úgy folyik a meccs, ahogy azt remélték. Az első negyedóra kiváló ritmusa után elszürkült a KITE-Szeged, pedig lenne sansz támadni, hiszen a hazaiak nem álltak be védekezni. Valahogy mégsem sikerült elégszer, elég pontosan megjátszani a gyors csatárokat ezekben a percekben… Brinszky jobb oldali szögletét közben Gellér 8 méterről fejelte kapura, ám Tóth biztosan hárított. A KITE balbekkje ezt követően a kapus elleni faultért sárgát zsebelt be.

39. perc: Kazán Attila 35 méterről vállalta el a szabadrúgást, talán kicsit bátran. A löket a háromtagú sorfalban halt el.

34. perc: Mindkét alakulat harcosan, gólra törően futballozik. Több helyzet maradt már ki a kapuk előtt, a védelmek sokat bizonytalankodnak, a csatároknak adnak esélyt a ficánkolásra. A szegediek sajnos visszaestek az első tizenöt percet követően, pedig jó lett volna gyorsan vezetést szerezni. Gahwagi mélyre sikeredett beívelését is könnyen húzza le Tóth a támadók elől…

28. perc: El kell ismernünk, mezőnyfölényt harcoltak ki a hazaiak, az ő lábukon jár a labda. Miközben ezt írjuk, egy kontrát figyelhetünk: Bernáthot ugratták ki a szegediek, a csatár balról, éles szögből a hosszút vette célba, Tóth hálóőr nagyszerű spárgával mentett.

23. perc: Itt a válasz a kék-fekete-zöldek részéről! Brinszky 28 méteres szabadrúgását hatalmas vetődéssel védte Tóth, majd társai elkotorták a játékszert a gólra éhes Gellér Gábor elől.

22. perc: Némiképp váratlanul a KTE veszélyeztetett. Kiss László távoli lövését Belecannak a kapufára kellett tolnia, így szöglet következhetett. Ezt követően egy kavarodás után 12-13 méterről belsővel lőtt Gaál Márk, aki talán “túlhelyezte”, így mellé szállt a lövése.

16. perc: Az első negyedóra végére kiegyenlítődött a játék. Némileg többet birtokolja a labdát a KITE-Szeged, de a hazaiak is leküzdötték már megilletődöttségüket. Varga István teker középre ebben a pillanatban, Tóth kapus magabiztosan gyűjti be a bogyót.

11. perc: Brinszky Adrián vette észre, hogy Tóth Zoltán kint áll kapujából. 30 méterről parádésan ívelte rá, a labda nem sokkal kerülte el a bal fölső sarkot. Micsoda gól lett volna!

10. perc: Kiválóan játszik a Szeged, több lehetősége is akadt. Előbb Brinszky beadását Bernáth vétette el a kapu torkában, majd újra Gahwagi tört a bal szárnyon az alapvonalig, de a beadás előtt rosszul döntött, így odalett a helyzet. Majd Batik Bence kétszer próbált meg kilépni, ám mindkétszer megakasztották a fehér mezesek. A kecskemétiek első kísérlete ezt követően érkezett: egy jobb oldali beadást Máté Gergő nem sokkal fejelt mellé.

5. perc: A rendkívül fiatal kecskemétiek beszorultak az első percekben. Gahwagi ziccerbe is került, balról húzott a kapu felé, de a jobbnál is jobb helyzetet keresett (vagy fogalmazzunk úgy: túlzottan önzetlen akart lenni), Bernáth elé igyekezett tálalni, így a védőknek végül sikerült felszabadítani.

1. perc: Tiszta fehérben a hazaiak, a szegediek pedig a kék-fekete csíkos mezben lépnek pályára. A kezdőrúgást a mieink végezték el.

Remek időjárás, napsütés és enyhe szél fogadta a csapatokat Kecskeméten, ahol egy busznyi szegedi ultra adja a közönség zömét. A Széktói stadionban a center- melletti füves edzőpályán kerül sor a találkozóra. Sarat csak a kezdőkörben látunk, máshol tökéletes a gyep.

A szombati mérkőzéseket követően a Tököl VSK 55 ponttal (26 meccs) vezeti a tabellát a 49 pontos Újbuda (26), a 48 pontos Szolnoki MÁV FC II. (27), valamint az egyaránt 46 pontot gyűjtött Csepel FC (25) és Várfürdő-Gyulai Termál FC (26) előtt. A KITE-Szeged 43 ponttal (24 meccsből) jelenleg a hatodik helyen tanyázik, így ahhoz, hogy versenyben maradjon a dobogóért, győznie kell Kecskeméten. A hazai KTE II. egyébként 40 ponttal (25) a nyolcadik a tabellán.

Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatják el.

Sport

Eb 2020: Bulgária lesz az első ellenfelünk a playoffban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ha továbbjutunk, Budapesten játsszuk a döntő meccset.

Tovább olvasom

Sport

Szeged-Csanád GA: jön az utolsó hazai bajnoki az MTK ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Háromnaponta lépnek pályára a szezon végéig a szegedi labdarúgók.

Tovább olvasom

Sport

Változás a MOL-Pick Szeged vezetésében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál