Sport

Labdarúgás: három pontot ért a szegedi rutin Kecskeméten

Labdarúgás: három pontot ért a szegedi rutin Kecskeméten

2011. május 29., vasárnap
Labdarúgás: három pontot ért a szegedi rutin Kecskeméten

Harcban maradt az éremért az NB III Alföld csoportban a KITE-Szeged, miután második félidei remek játékának, Brinszky Adrián és Huszárik Zsolt góljainak köszönhetően győzni tudott Kecskeméten. A meccset online közvetítettük.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 28. forduló:

Kecskeméti TE II. - KITE-Szeged 0-2 (0-0).

Kecskemét, 100 néző, vezette: Mihálik Pál.

KTE II.:

Tóth Z. - Nagy P., Fülöp, Urbán, Szénási (Nagy Sz. 55'), Kovács Á., Kiss L., Gaál, Máté (Nagy V. 63'), Sánta (Berezvai 70'), Szabó T. Vezetőedző: Tasnádi József.

KITE-Szeged:

Belecan - Varga F., Kazán, Saulic (Kulacsik 74'), Gellér - Batik B., Laczkó - Varga I., Brinszky (Huszárik 78'), Gahwagi (ifj. Major 88') - Bernáth. Vezetőedző: Major László.

Gólszerző:

Brinszky (59'), Huszárik (87')

Kiállítva:

Nagy P. (61') Major László:

"A második félidőben jól játszottunk, így megérdemelten nyertünk annak ellenére, hogy rengeteg százszázalékos helyzetet hagytunk ki. A lényeg azonban a három pont megszerzése, gratulálok a csapatnak! Rendkívül sűrű a programunk a következő két hétben, gőzerővel készülünk a sorsdöntő meccsekre."

Online közvetítésünk:

90. perc:

Vége a dél-alföldi rangadónak, teljesen megérdemelt szegedi siker született Kecskeméten! A 46 pontos KITE-Szeged ezzel feljött a tabella negyedik helyére. Az előttünk álló Újbuda 49, a Szolnok 48 pontos, ám ők egy, illetve két meccsel többet játszottak. Mindez azt jelenti, ha a hátralévő három rangadóra is megtartja lendületét, formáját a Szeged, összejöhet a fantasztikus dobogós helyezés a szezon végére!!!

87. perc:

GÓÓÓL!

Gahwagi ezúttal a jobb szélen száguldott, majd befelé húzott. Váratlanul nem középre adott, hanem hátragurította a lasztit, s az érkező Huszárik 14 méterről laposan a hálóba lőtt;

0-2!

Megvan a győzelem! A találat pikantériája, hogy egy szegedi labdarúgó a gólvonalon állt, s zavarta is Tóth kapust, sőt, föl kellett ugrania, hogy a bőr a hálóba juthasson, a játékvezető mégsem fújt lest. Most nekünk kedvezett, el kell ismerni.

83. perc:

Kulacsik Tamás bemutatkozása remekül sikerült, annak ellenére, hogy nem ért gólt. Középen lépett ki a cserecsatár, rákanyarodott a labdára, a kiinduló kapus mellett a hosszúra tekerte, ám a laszti néhány centivel fölé szállt.

79. perc:

Ezúttal a hazai támadást akasztott meg lesen Mihálik, elégedetlenkednek is a kecskeméti kispad környékén. A labda már Belecanon is túljutott, így komoly helyzet alakulhatott volna ki, ha az asszisztens nem a mi javunkra dönt... Egy perccel ezelőtt irányítót cserélt a KITE: a meccs hőse, Brinszky Adrián hagyta el a pályát, Huszárik Zsolt folytatja helyette.

73. perc:

Változott a játék képe, felerősödött a küzdelem, sok a szabálytalanság, nagy a harc a pálya középső harmadában, ezzel párhuzamosan a helyzet is kevesebb. Cserél a Szeged is: a sérült Saulicot Kulacsik Tamás váltja. Major László tehát magabiztos, a támadásokat kívánja erőltetni a végén.

70. perc:

Kiss László 28 méterről erősen, szépen tűzte rá, Belecan szögletre tenyerelte a bőrt. Közben a második kecskeméti cserét is feljegyezhettük: Berezvai József kapott húsz percet edzőjétől.

65. perc:

Mezőnyjátékkal telnek a percek, a hazaiak közben cseréltek, Nagy Viktort látjuk a pályán. De ne őt figyeljük, hanem - ki mást? - Brinszykt megint, aki nagyon él. Ez a próbálkozása sajnos a védőben halt el.

61. perc:

PIROS LAP!

Nagy Pétert állította ki a bíró, mivel utolsó emberként követett el szabálytalanságot. Brinszky 19 méterről szúrta rá a kiállítás után, Tóth a levegőben úszva tolta ki a lövést. Egyre jobb a kedvünk, gól- és emberelőnyben a Szeged! Brinszky Adrián rutinja aranyat ér ma!

59. perc:

GÓÓÓL!

Brinszky Adrián a tizenhatos előterében kapott labdát, majd két húzás után egy remek esernyőcsellel csapta be védőjét, s mielőtt leesett volna a játékszer, kapásból a kapu bal oldalába vágta;

0-1!

54. perc:

Ismét a tizenhatoson belül rántották le Batik Bencét, ám a bírói síp újra néma maradt. Majd egy korszerű, háromhúzásos szegedi támadás végén Varga István beadását Bernáth Péter ügyesen lőtte a hálóba. Már-már azt hittünk, örülhetünk, ám lengetett az asszisztens, jelzésére pedig a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Mit mondjunk, több döntés sújtja a mieinket itt a második félidőben! Elmaradt két büntető, s gyanús körülmények között vették el gólunkat! Nem zárjuk a szívünkbe Mihálik mestert!

49. perc:

Akárcsak az első játékrész, a második is szegedi akciókkal indult. Az egyik végén Batik Bencét rántották le a büntetőterületen belül, a játékvezető azonban nem látott okot a közbeavatkozásra. Kívülről úgy tűnt, ezúttal hibásan döntött Mihálik spori, bizony járt volna a tizenegyes a kék-fekete-zöldeknek!

46. perc:

Megkezdődött a második félidő. Negyvenöt perce van még a KITE-Szegednek a rendkívül fontos három bajnoki pont begyűjtésére. Ha ez nem sikerül, rendkívül távol kerül a dobogó a Major-legénységtől. Bele se gondoljunk ebbe, hajrá, fiúk!

Szünet...

45. perc:

Kitört a szünet, egy másodpercet sem tett rá Mihálik Pál. Nincs szegedi előny az első félidő végén, amit kicsit csalódottan veszünk tudomásul.

42. perc:

A szegedi szurkolók éppen arról beszélgetnek, nem úgy folyik a meccs, ahogy azt remélték. Az első negyedóra kiváló ritmusa után elszürkült a KITE-Szeged, pedig lenne sansz támadni, hiszen a hazaiak nem álltak be védekezni. Valahogy mégsem sikerült elégszer, elég pontosan megjátszani a gyors csatárokat ezekben a percekben... Brinszky jobb oldali szögletét közben Gellér 8 méterről fejelte kapura, ám Tóth biztosan hárított. A KITE balbekkje ezt követően a kapus elleni faultért sárgát zsebelt be.

39. perc:

Kazán Attila 35 méterről vállalta el a szabadrúgást, talán kicsit bátran. A löket a háromtagú sorfalban halt el.

34. perc:

Mindkét alakulat harcosan, gólra törően futballozik. Több helyzet maradt már ki a kapuk előtt, a védelmek sokat bizonytalankodnak, a csatároknak adnak esélyt a ficánkolásra. A szegediek sajnos visszaestek az első tizenöt percet követően, pedig jó lett volna gyorsan vezetést szerezni. Gahwagi mélyre sikeredett beívelését is könnyen húzza le Tóth a támadók elől...

28. perc:

El kell ismernünk, mezőnyfölényt harcoltak ki a hazaiak, az ő lábukon jár a labda. Miközben ezt írjuk, egy kontrát figyelhetünk: Bernáthot ugratták ki a szegediek, a csatár balról, éles szögből a hosszút vette célba, Tóth hálóőr nagyszerű spárgával mentett.

23. perc:

Itt a válasz a kék-fekete-zöldek részéről! Brinszky 28 méteres szabadrúgását hatalmas vetődéssel védte Tóth, majd társai elkotorták a játékszert a gólra éhes Gellér Gábor elől.

22. perc:

Némiképp váratlanul a KTE veszélyeztetett. Kiss László távoli lövését Belecannak a kapufára kellett tolnia, így szöglet következhetett. Ezt követően egy kavarodás után 12-13 méterről belsővel lőtt Gaál Márk, aki talán "túlhelyezte", így mellé szállt a lövése.

16. perc:

Az első negyedóra végére kiegyenlítődött a játék. Némileg többet birtokolja a labdát a KITE-Szeged, de a hazaiak is leküzdötték már megilletődöttségüket. Varga István teker középre ebben a pillanatban, Tóth kapus magabiztosan gyűjti be a bogyót.

11. perc:

Brinszky Adrián vette észre, hogy Tóth Zoltán kint áll kapujából. 30 méterről parádésan ívelte rá, a labda nem sokkal kerülte el a bal fölső sarkot. Micsoda gól lett volna!

10. perc:

Kiválóan játszik a Szeged, több lehetősége is akadt. Előbb Brinszky beadását Bernáth vétette el a kapu torkában, majd újra Gahwagi tört a bal szárnyon az alapvonalig, de a beadás előtt rosszul döntött, így odalett a helyzet. Majd Batik Bence kétszer próbált meg kilépni, ám mindkétszer megakasztották a fehér mezesek. A kecskemétiek első kísérlete ezt követően érkezett: egy jobb oldali beadást Máté Gergő nem sokkal fejelt mellé.

5. perc:

A rendkívül fiatal kecskemétiek beszorultak az első percekben. Gahwagi ziccerbe is került, balról húzott a kapu felé, de a jobbnál is jobb helyzetet keresett (vagy fogalmazzunk úgy: túlzottan önzetlen akart lenni), Bernáth elé igyekezett tálalni, így a védőknek végül sikerült felszabadítani.

1. perc:

Tiszta fehérben a hazaiak, a szegediek pedig a kék-fekete csíkos mezben lépnek pályára. A kezdőrúgást a mieink végezték el. Remek időjárás, napsütés és enyhe szél fogadta a csapatokat Kecskeméten, ahol egy busznyi szegedi ultra adja a közönség zömét. A Széktói stadionban a center- melletti füves edzőpályán kerül sor a találkozóra. Sarat csak a kezdőkörben látunk, máshol tökéletes a gyep. A szombati mérkőzéseket követően a Tököl VSK 55 ponttal (26 meccs) vezeti a tabellát a 49 pontos Újbuda (26), a 48 pontos Szolnoki MÁV FC II. (27), valamint az egyaránt 46 pontot gyűjtött Csepel FC (25) és Várfürdő-Gyulai Termál FC (26) előtt. A KITE-Szeged 43 ponttal (24 meccsből) jelenleg a hatodik helyen tanyázik, így ahhoz, hogy versenyben maradjon a dobogóért, győznie kell Kecskeméten. A hazai KTE II. egyébként 40 ponttal (25) a nyolcadik a tabellán. Beharangozó írásunkat

ide kattintva

olvashatják el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.