Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: alulmaradt az FK az Algyővel szemben + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Nem sikerült visszavágni az Algyő ellen a Hüvös-legényeknek, a kék-feketéket minden poszton felülmúlta a leendő bajnokcsapat, amely ezzel a 1-4-es győzelmével erősítette meg helyét a dobogó legfelső fokán. A mérkőzést online közvetítettük.

A forduló előtt mindössze kétpontnyi hátrányban volt a feljutást érő második helytől az FK, az Algyőnek pedig nem kevesebb múlt ezen a meccsen, mint a bajnoki cím bebiztosítása győzelem esetén (természetesen ehhez a Szatymaz és a HFC II. hétvégi botlása is kellett volna). Igazi rangadóra számítottak a nézők, ami azonban a kék-feketék szemszögéből nem teljesült. Már a mérkőzés elejétől fogva az Algyő irányította a játékot, a vendégek akarata érvényesült, ami gólokban is megmutatkozott: nem sokkal a kezdés után már zördült is a szegedi háló. A gól nem rázta fel a hazaiakat, továbbra is ötlet nélkül, kissé álmosan futballoztak, ami meg is hozta a második vendéggólt. A szünetben alapos fejmosást kaptak Turjánék, ennek ellenére a második félidő néhány fellángolástól eltekintve hasonlóan folyt, ahogy az első. Továbbra is az Algyő nyomott. 3-1-es állásnál úgy öt-tíz percig úgy tűnt, hogy feltámad a szurkolók csapata, de egy vitatott körülmények között született találat bebiztosította az Algyő győzelmét.

Az Algyő immár egyetlen lépésre, egyetlen pontocskára került a bajnoki címtől, a feljutást azonban már bebiztosította. Aligha tévedünk, ha kijelentjük, a megyei II. osztály legjobb csapatát láttuk ma diadalmaskodni a Felső Tisza parton.

Labdarúgó megye II. osztály felsőház 8. forduló:

FK 1899 Szeged – Algyő 1-4 (0-2).
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Madácsi.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes, Turján, Dervaderics, Herczeg, Lednitzky, Gonda, Imre, Nagy (Burzon 67′), Dóra, Ács. Edző: Hüvös Gábor.
Algyő: Udvari – Szigeti, Gábor, Békesi, Szabados (Koza 66′), Balogh (Takács 74′), Fejes (Nagy 81′), Molnár (Sebők 69′), Farkas (Zsurka 87′), Hadár, Bogdán. Edző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Gonda (71′), illetve Farkas (13′), Bogdán (20′), Hadár 2 (60′, 79′)

Hüvös Gábor: “Nem túlzás, ha azt mondom, hogy az Algyő minden poszton jobb teljesítményt nyújtott, mint mi. Sajnos nekünk momentumunk sem volt. Az ellenfelünk bajnokcsapathoz méltón focizott, ezúton szeretnék Takács Zoltán kollégámnak sok sikert kívánni a megye I-ben. Bízom benne, hogy hamarosan követni fogjuk őket. Külön meg szeretném köszönni a szurkolóknak, hogy ilyen nagyarányú vereség mellett is végig biztattak minket.”

Takács Zoltán: “Teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A bajnoki cím eldöntése szempontjából nagyon fontos találkozót húztunk be, gratulálok a csapatomnak a feljutáshoz és a bajnoki címhez!”

Online közvetítésünk:

90 + 3. perc: Vége a mérkőzésnek.

87. perc: A vendégek kihasználják utolsó cseréjüket is. Farkas helyett Zsurka jöhet a pályára.

81. perc: Fejes jött le, Nagy lépett pályára.

79. perc: GÓÓÓL! Egy ellentámadásból megszerzi negyedik találatát az Algyő. Bogdán és Gonda versenyfutásából előbbi jön ki győztesen, keresztbe lőtt labdáját Hadár pofozta be közvetlen közelről. A hazaiak lest reklamáltak. 1-4.

74. perc: A gólt követően jelentősen feltámadt a Szeged, az Algyő térfelén folyik a játék, szögletekből veszélyeztet az FK. Ismét cseréltek a vendégek: Takács váltotta Baloghot.

71. perc: GÓÓÓL! Szépít a Szeged. Herczeg bal oldali szabadrúgását élesen tekerte a kapu előterébe, Gonda remek ütemben csúsztatott fejjel a labdába, a játékszer a hosszú sarokban landolt. 1-3.

69. perc: Imre jobb oldali szabadrúgását a bal felső ficakból szedte ki udvari. A helyzet után csere az Algyőnél, Molnár jött le, és Sebők lépett pályára.

67. perc: Csere a hazaiknál is: Nagy jött le, és Burzon kapott lehetőséget.

66. perc: Ezekben a percekben jegyezhetünk egy vendégcserét: Koza váltotta Szabadost, a csere után egy Dóra-fejest írhatunk fel a Szeged javára, ám a labda a felső léc felett fél méterrel szállt el.

62. perc: Egy algyői szögletre Bogdán érkezett, magasra felugorva nagy erővel bólintotta a labdát a jobb kapufa mellé.

60. perc: GÓÓÓL! Megszerezte a harmadik találatát az Algyő. Hadár középre tartó, pattogó lövésére Brunczvik kissé késve vetődött, és hóna alatt becsorgott a bőr a kapuba. 0-3.

58. perc: A szegedi 16-oson belül a jobb oldalra átszállt labdát Hadár fejelte vissza, a játékszer veszélyesen suhant el a lábak előtt.

53. perc: Hadár került lövőhelyzetbe 18 méterre a szegedi kaputól, úgy döntött, hogy emeléssel próbálkozik, ami gyengén sikerült, s labdája méterekkel a felső kapu fölött szállt el.

49.perc: Hadár fordult le védőjéről 20 méterrel a szegedi kaputól, gyors mozdulattal lőtt, de a próbálkozása mellé szállt.

46. perc: Az Algyő elkezdte a második félidőt.

Szünet.

45. perc: Vége az első félidőnek.

42. perc: Bogdán verekedte be magát 16-oson belülre, az alapvonalnál egy csel után keresztbe lőtte a labdát, de Brunczvik gyors vetődéssel hárított.

32. perc: A Szeged nem adja fel. Próbál kijönni az algyői szorításból, az utóbbi időszakban több akciót is igyekezett kialakítani, de a támadó harmadban nem sikerült megtartaniuk a labdát. Az algyői védelem biztosan zár.

25. perc: Leshatárról ugratták ki az algyői Hadárt, aki egyedül vezethette Brunczvik kapusra a labdát, a portás azonban szép mozdulattal levette a csatár lábáról a játékszert. Az ismétlés pedig a kapu fölé szállt.

20. perc: GÓÓÓL! Az Algyő hosszú nyitással a jobb széles vezette le a labdát egészen a Szeged alapvonaláig, egy magasan ívelt beadás pedig Bogdánt találta teljesen üresen, akinek csak belsővel be kellett passzolnia a labdát. 0-2.

13. perc: GÓÓÓL! Farkas háttal a szegedi kapunak váratlanul egy felpattanó labdát félfordulattal, mintegy harmincöt méterről kapura küldött, lecsapódó lövése a kapu jobb felső sarkában landolt. 0-1.

8. perc: Imre 35 méterről, jobb oldalról életveszélyesen tekerte a kapu előterébe a labdát, a védőfal szögletre mentett. A szögletet szintén sikerült a vendégeknek felszabadítania.

4. perc: A másik oldalon Gonda a jobb összekötő helyéről, mintegy 25 méterről lőtte rá a labdát, ami másfél méterrel a fölső sarok felett szállt el.

2. perc: Balogh bal oldalsó 30 méteres szabadrúgását lépte át csatártársa, így Brunczvik kapus utolsó pillanatban vette észre a labdát, de biztosan fogta azt.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A hazaiak kék-fekete-fehér fölsőben és fekete nadrágban és fehér sportszárban, a vendégek pedig fekete-fehér csíkos felsőben, fehér nadrágban és fekete sportszárban játszanak.

Sport

Változások a MOL-Pick Szeged klubvezetésében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Fennállása legjobb eredményét érte el a Fit World SE Hungarosun Gorillák RC.

Tovább olvasom

Sport

NB III.: a Szegedi VSE és a HFC is a Közép-csoportba került

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A harmadosztály új idénye augusztus másodikán rajtol majd.

Tovább olvasom

Aktuál