Közélet

Kitiltották a kamionokat Szeged belvárosából

Kitiltották a kamionokat Szeged belvárosából

2011. május 15., vasárnap
Kitiltották a kamionokat Szeged belvárosából

Vasárnap életbe lépett a szegedi közgyűlés egy hónapja meghozott döntése, amely megtiltja a kamionoknak, hogy behajtsanak Szeged belvárosába; a korlátozásra a város határától táblák hívják fel a sofőrök figyelmét.

Arról, hogy az M43-as autópálya átadása után kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából, április 15-i ülésén döntött a csongrádi megyeszékhely közgyűlése. Az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszát április 20-án adták át a forgalomnak, de a kamionosok türelmi időt kaptak. A korlátozás célja, hogy csak az hajtson be tehergépjárművel a városba, akinek feltétlenül dolga van ott - mondta akkor a vitában

Botka László

(MSZP) polgármester. A közgyűlés döntése értelmében május 15-től két, korlátozott forgalmú övezetet alakítottak ki a belvárosban. A szegedi oldalon a nagykörúton belülre, az újszegedi oldalon pedig a Temesvári körút és a Tisza közötti területre nem hajthatnak be a 7,5 tonna megengedett össztömeg fölötti teherautók. A Tisza Lajos körút és a Tisza közötti területen 3,5 tonna fölötti össztömeg-korlátozást vezetnek be. A korlátozás nem vonatkozik a célforgalomra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.