Sport

Kosárlabda: hetedik helyen zárt a Szedeák-kadett

Kosárlabda: hetedik helyen zárt a Szedeák-kadett

2011. május 28., szombat
Kosárlabda: hetedik helyen zárt a Szedeák-kadett

A szombati helyosztók során előbb vereséget szenvedett Kaposvártól, majd remek második félidei játékának köszönhetően legyőzte a Körmendet a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a kadett korosztály ob-döntőjén.

A helyosztókkal folytatódott szombaton a fővárosban a Pasaréti úton az 1995/96-os születésűek (kadett korosztály) országos bajnoki fináléja. A csoportjában három vereséggel negyedikként zárt Szedeák az alsóházban előbb a kaposváriakkal mérte össze erejét.

Molnár Csaba

tanítványainak ezúttal sajnos nem ment túl jól a játék, gyengén dobtak a mieink, így viszonylag simán maradtak alul. Verba Barnáék ezt követően a hetedik helyért azzal a Körmenddel találkoztak, mely a csoportmérkőzések során pénteken már felülmúlta őket. Az összecsapást a szegediek kezdték jobban, az első negyedet kétpontos előnnyel zárták. A folytatásban azonban átvette az irányítást az ellenfél, s ennek köszönhetően a vasiak tízpontos fórral vonulhattak pihenni a nagyszünetben. Szerencsére a Tisza-parti legényeket nem olyan fából faragták, hogy feladták volna a küzdelmet, lassan, de biztosan kapaszkodtak vissza a meccsbe.

Szatmári Barnabás, Masa Tamás

és

Búzás Ádám

vette vállára a csapatot, az ő pontjaik révén az utolsó felvonás már 56-54-es Szedeák-vezetéssel kezdődhetett. Az előbb említett trió a negyedik negyedre is átmentette remek formáját, sőt, a végén

Verba Barna

is fontos kosarakat szerzett, így összejött az első siker a Molnár-legények számára is. Ezzel a győzelemmel a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a hetedik pozícióban fejezte be a kadett országos döntőt. A torna végén Molnár Csaba értékelte együttese szereplését a SZEGEDma.hu kérésére. "Sajnos az országos döntő előtti két-három hétben nem úgy sikerült a felkészülésünk, ahogy kellett volna, sérülések és betegségek is hátráltattak bennünket. Ez meglátszott ennek a három napnak a teljesítményén is. A csoportküzdelmek során két jó meccsünk akadtak, a Kecskeméttel és a Körmenddel is szoros csatát vívtunk, kis szerencsével le is győzhettük volna őket, de ez sajnos nem jött össze. Szombaton délelőtt nagyon gyengén kosaraztunk a Kaposvár ellen. Így végül a hetedik helyért léphettünk pályára, s a Körmendnek okos, ügyes játékkal vissza tudtunk vágni a pénteki vereségért. Úgy gondolom, az utolsó két-három hét történéseit figyelembe véve nagyjából a realitásnak felel meg a helyezésünk, ennyi volt bennünk. Ha a felkészülés vége is flottul ment volna, talán többet is kihozhatott volna magából ez a társaság, de a feltételes módnak a sportban nincs helye. Játékosaim előtt még az élet, lesz esélyük bizonyítani. Egyénileg nem emelnék ki senkit a csapatból, kiemelkedő teljesítmény nem akadt. Az utolsó találkozón végre többen is jól játszottak, a szív és az ész együtt hozott diadalt."

A Szedeák kadettcsapatának tagjai:

Arany János, Búzás Ádám, Gardi Máté, Gárgyán Levente, Kelemen Bence, Kereszty Domos, Liszkai Dávid, Maronka Áron, Masa Tamás, Mike János, Révész Ádám, Sánta Bence, Szatmári Barnabás, Verba Barna. Vezetőedző: Molnár Csaba.

Férfi kosárlabda kadett országos bajnoki döntő, Budapest, Pasaréti út, 3. nap:

Az 5-8. helyért:

Kaposvári SI Delfinek - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 65-46 (12-6, 23-13, 13-7, 17-20). A szegedi pontszerzők:

Kereszty D. 8/3, Maronka Á. és Révész Á. 7-7, Búzás Á. 5, Gárgyán L. 4, Mike J. 3/3, Szatmári B. és Masa T. 3-3, Kelemen B., Liszkai D. és Verba B. 2-2, Gardi M. Vezetőedző: Molnár Csaba. Molnár Csaba:

"18 százalékos dobóteljesítménnyel még szoros mérkőzést sem lehet játszani."

DEAC DSI - Körmendi Törpördögök 61-56

A 7. helyért:

Körmendi Törpördögök - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 63-70 (13-15, 23-11, 18-30, 9-14). A szegediek pontszerzői

: Masa T. 18/3, Búzás Á. 17/3, Szatmári B. 15, Révész Á. 7, Verba B. 6, Mike J. 3/3, Maronka Á. és Liszkai D. 2-2, Gárgyán L., Kereszty D., Kelemen B., Gardi M. Vezetőedző: Molnár Csaba. Molnár Csaba:

"Végre okosan játszottak a srácok, és a szívük is a helyén volt."

Elődöntők:

Falco KC Szombathely/A - Atomerőmű SE 75-46 Vasas MKB Euroleasing ELITE Basket – Kecskeméti SI/A 77-66

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.