Sport

Kosárlabda: a büntetők okozták a Kosársuli vesztét

Kosárlabda: a büntetők okozták a Kosársuli vesztét

2011. május 17., kedd
Kosárlabda: a büntetők okozták a Kosársuli vesztét

A bajnoki tabella jelenlegi második helyezettjét a már biztosan dobogós Veszprémet idegenben is sikerült megszorongatni Utasiéknak. Ezúttal sem sok hiányzott a várva várt első EnterNet Vásárhelyi Kosársuli győzelemhez, "csak" a büntetőket kellett volna bedobni. A 14 kimaradt büntetődobás azonban ismét vereséghez vezetett.

A hosszú utazás rányomta a bélyegét a Vásárhely játékára, azonban néhány perc után egy 12 pontos rohanással sikerült megfordítani az eredményt. Ekkor elsősorban Vas és Szilágyi szórta a pontokat. A második negyedben aztán hirtelen eltűnt a jó forma, ráadásul néhány vitatható játékvezetői ítélet után sok faultja miatt az addig ponterős

Kuklának

is el kellett hagynia a pályát. A nemrég még sérüléssel bajlódó

Utasi

vitte ekkor a prímet, de a fiatal

Grezsa

is jól játszott, ennek ellenére elolvadt az előny. Támadásban sokat hibázott a Kosársuli, és ez csak 51-40-es félidei eredményre volt elég. A nagyszünet után mintha kicserélték volna

Elek András

tanítványait, akik hét perc alatt megfordították az eredményt. Utasi brillírozott, két hármast is dobott kilenc méterről. A játékvezetők továbbra sem segítették a vendégeket, öt támadószabálytalanságot is fújtak ellenük, ennek köszönhetően Kukla kipontozódott. A vezetés ellenére nem nyugodtak meg Elek András tanítványai. A veszprémi centerek nagyon éltek, hárman 50 pontot szórtak, így el is húztak a hazaiak. Vásárhelyieknek még egyszer sikerült feljönniük 5 pontra, de ez már kevés volt a győzelemhez. A vereséghez hozzájárult az is, hogy a büntetővonal mögül borzalmasan céloztak Vasék, mindössze 14-szer találtak be a 30 kísérletből. Ennek ellenére jól helytállt a sok sérültet nélkülöző EnterNet Kosársuli, a gárda május 21-én 18 órakor lép pályára utoljára hazai pályán a bajnokságban, az ellenfél a Fehérvár KC lesz.

Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás (1-8. helyért), 6. forduló:

Veszprémi Egyetem - EnterNet Vásárhelyi KS 91-79 (19-23, 32-17, 15-22, 25-17)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Németh Cs., Benedek Z.

Kosársuli:

Szilágyi 9, UTASI 20/9, VAS 17, Babut 9, Kukla 11/3.

Csere:

Grezsa 10, Schéda 2, Rácz 1, Czuprák.

Vezetőedző:

Elek András. Elek András:

"Jól helytálltunk, ismét közel voltunk a sikerhez, de ilyen sok kimaradt büntetővel nem lehet meccset nyerni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.