Sport

Kézilabda: ezer sebből vérezve vasárnap a Veszprém ellen

Kézilabda: ezer sebből vérezve vasárnap a Veszprém ellen

2011. május 7., szombat
Kézilabda: ezer sebből vérezve vasárnap a Veszprém ellen

Kedd este a hazai pályán az MKB Veszprém hétgólos győzelmet aratott a Pick Szeged ellen a férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén. A vendéglátók nem csak gólokkal verték Skaliczki László legényeit, de fizikailag is alaposan helybenhagyták Butenkóékat, részben ennek köszönhetően a vasárnapi második meccsen még a keddihez képest is tartalékosabb összeállításban kényszerül pályára lépni a Pick.

"Az első félidőben nagyon gyorsan le tudtak indítani minket" - mondja

Skaliczki László

vezetőedző, értékelve a keddi szereplést. "Ráadásul támadásban nem tudtunk olyat nyújtani ami elégséges lett volna. Jól felépített támadásainkat és figuráinkat könnyedén leolvasták, s ha úgy adódott, hogy egyéni akcióból, ziccerekből adódott lehetőségünk gólszerzésre ott volt

Dejan Perics

, aki a legerősebb lövéseket is képes volt hárítani" - teszi hozzá. A mérkőzés mindezek miatt már az első félidőben elveszett, volt olyan pillanat, hogy 11 góllal vezetett a Veszprém. A második félidőben aztán a Pick is produkált egy nagy sorozatot. "Szépen játszottunk, szép gólokat lőttünk. Ha vasárnap délben is így menne hazai pályán, ahogy kedden Veszprémben a második félidőben, elégedett lennék, ráadásul esélyünk is lenne megfogni őket" - latolgatja az esélyeket a Pick mestere. A Szeged megszeppent és szétszórt első félidei játékának számlájára részben a vendéglátók kőkemény "védekezése" is felírható. "

Renato Sulic

néhány megmozdulása erősen súrolta a sportszerűség határát" - nyilatkozza rendkívül diplomatikusan a szegedi vezetőedző. Kevéssé diplomatikusan már mi tehetjük hozzá, hogy a 2003-as horvát világbajnok 5 góljának volt csak köze a kézilabdához kedd este, további megmozdulásai - főleg védekezésben - inkább egy pankrátor- vagy ketrecharcgála résztvevőjét idézték, aki eltévesztette a csarnokot. Sulic ott ütött, rúgott, csípett, harapott és azt, ahol és akit ért a kék-fehér mezes szegediek közül. Megmozdulásait

Makszim Butenko, Zubai Szabolcs, Lékai Máté, Fero Sulc

egyaránt fájlalta, a szegedi szurkoló pedig a tehetetlen düh mellett azt, hogy a játékvezetők miért nem küldték ki egy jó könyökös, és a földön fekvő Butenko fejberúgása között a horvátot, aki produkciójával bőséggel rászolgálhatna a "veszprémi mészáros" nem túl hízelgő gúnynévre. Reméljük vasárnap délre alábbhagy a balkáni vérmérséklet és valódi kézilabdát fogunk látni a horvát világsztártól. És ha már a sérüléseknél tartunk.

Katzirz Dávid

számára a szezon a Fradi elleni második meccsen véget ért,

Vadkerti Attila

az előzetes hírekkel ellentétben még vasárnap sem bevethető. Fero Sulc nem fejezte be a veszprémi meccset, azóta kiderült, bal kezének gyűrűsujja tört el, azóta is fájlalja, vasárnapi játéka kétséges. Ez már három kulcsember hiányát jelenti, ráadásul a többiek közül is többen küszködnek kisebb sérülésekkel. "Butenkónak két öltéssel még a veszprémi Arénában összevarrtuk az állát, ő biztos, hogy harcra kész lesz a második meccsen.

Tomás Stranovskynak

az egyik lábujja bicsaklott meg, ezt még ott a meccsen kezeltük, fáj neki, de tud játszani.

Maros Balázt

rendesen orrba nyomták, a szlovák fiúnak vérzett az orra, szerencsére nem lett nagyobb baja" - közölte

Szabó István

csapatorvos a Pick honlapjával. Elmondta még, Lékai a kézfejét fájlalta, de játéka biztos vasárnap. "Rengeteg sérülés volt a keddi meccsen, régen volt ennyi dolgom. Nagyon sajnáltam a fiúkat, mert rengeteget kaptak, jó néhány alattomos ütés is volt köztük, nem véletlen, hogy ennyi sérültünk volt" - állapította meg a csapatorvos. A parázs keddi meccs után kitört a kommentháború a két klub szurkolóhada között, mennek az üzengetések a Facebookon és a Pick honlapján is, így biztosra vehető a paprikás hangulat a vasárnap 11.35-kor kezdődő összecsapáson, melyet a Fradi elleni hazai elődöntőhöz hasonlóan ismét szurkolói felvonulás előz meg. A menet 10.30-kor indul a Széchenyi térről a Belvárosi hídon át az újszegedi sportcsarnokhoz. A csapat hívei minden Pick-szimpatizánst nagy szeretettel várnak, s csak egyet kérnek: sálat, zászlót, mezt mindenki vigyen magával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.