Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: csodaközelben volt a Pick, de bajnok a Veszprém

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

A katari haknitúra után kissé álmos Veszprém ellen idegenben kiváló játékkal sokáig vezetett a Pick Veszprém a férfi kézilabda bajnoki döntő harmadik meccsén, ám a végére felülkerekedtek a hazaiak, és begyűjtötték 19. bajnoki címüket.

A finálé első, május 3-i mérkőzését otthon 33-26-ra, a május 8-i találkozót pedig idegenben 33-20-ra nyerte a címvédő, majd azért kellett két hét szünetet beilleszteni a programba, mert nyolc játékosát – Pericset, Gulyást, Eklemovicsot, Iváncsik Gergőt, Vujint, Terzicet, Sulicot és Perezt – kölcsön kérte és kapta a katari Al-Szadd a szerdán zárult dohai szupertornára.
A Szegednél két korábbi sérült, Vadkerti és Sulc játszhatott, így a bokaműtéten átesett Katzirzot leszámítva mindenki pályára léphetett vasárnap a fülsüketítően hangos és zsúfolásig megtelt Veszprém Arénában.
Az első gólt a vendégek dobták, a hazaiak először az 5. percben vezettek, ám sorozatban négyszer – köztük egyszer emberhátrányban – a Pick villant (9. perc: 2-5). A Veszprémtől most búcsúzó Peric alig találkozott a labdával, ám szép lassan belejött a védésbe, így nem késett az egyenlítés. A hazaiak még arra is figyeltek, hogy a szintén távozó Luzsnyikov gólt dobjon, noha az ő első számú feladata a védekezés.
Negyedóra után, 6-6-nál a szegedi Törő bokasérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot. A vendégeknél is voltak, akik utolsó meccsüket játszották a klub színeiben, és Butenko, valamint Stranovsky is nagyon gólveszélyesen kézilabdázott, kettejük 6-6 gólos teljesítményét nyugodtan jellemezhetjük a “légiósok hattyúdala”-ként
Váltott vezetéssel haladt előre a két gárda, aztán 10-11-nél a hazaiak időt kértek, de így is hátránnyal vonultak el pihenőre.
A második félidő rémálomként hathatott a hazaiakra. A Szeged megérezte az esélyt, hogy most nem volt csúcsformában a Veszprém, amely sorra hagyta ki a ziccereket, Mikler pedig remekül védett, így tíz perc elteltével először fordult a kocka (12-14). És nem volt megállás, mert a Pick már 16-12-re is ellépett.
Begyújtotta a rakétákat a Veszprém, és a közönsége is ébresztőt kért tőle. Negyedórával a vége előtt 14-16-ot mutatott az eredményjelző, majd újabb két szegedi találat esett. Füttyszó hallatszott a lelátóról, mert a kedvencek nagyon tompán játszottak. Peric büntetőt fogott, és amint „életjeleket” adott a hazai együttes, Skaliczki László, a rivális mestere időt kért (49. perc: 16-18).
Hét perccel a vége előtt még mindig kétgólos volt a szegediek előnye, ám gyorsan egyenlített az utolsó erőtartalékokat mozgósító címvédő (55. perc: 19-19). Vujin büntetőjével félóra után vezetett ismét a Veszprém (20-19). Luzsnyikovot kiállították, Peric védett, és az emberhátrányban Iváncsik Tamás volt eredményes. Ezzel eldőlt a fantasztikus hangulatú ütközet. A Veszprém az utolsó 13 percben csak egyetlen gólt kapott, és ez döntőnek bizonyult. A hajrában Eklemovics a kiugró Stranovskyt lerántotta, amiért egyből piros lapot kapott. A hetest Butenko bevágta, ám az emberhátrányban Vujin a lefújás pillanatában beállította a Veszprém újabb aranyérmét érő találatot.
Az MKB kis híján ráfizetett, amiért nyolc játékosát is elengedte katari haknitúrára, ahol a helyi asz-Szadd együttesével végül csak a hatodik helyet szerezték meg, míg a Picknek ellenben jót tett a kéthetes pihenő – más kérdés, hogy ez sem volt elég a nyeréshez.

Férfi kézilabda NB I, döntő, 3. mérkőzés:

MKB Veszprém – Pick Szeged 22-20 (10-11)
Veszprém, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Dobrobits, Tájok
Veszprém: PERICS – Gulyás 3, VUJIN 5, Eklemovics 1, SULIC 3, Pérez 3, Iváncsik G. 2. Csere: Terzic, LUZSNYIKOV 1, Császár, Vilovszki 1, IVÁNCSIK T. 3, Nagy K.
Pick Szeged: MIKLER – STRANOVSKY 6, Zubai Sz., Herbert, Bajorhegyi 1, Vadkerti, Törő 1. Csere: Lékai 4, Baláz 1, Beocsanin, BUTENKO 6, Grünfelder, Sulc 1
Kiállítás: 8, ill. 10 perc
Hétméteres: 3/2, ill. 3/1
Piros lap: Eklemovics (60′).
A párharcot 3-0-s összesítéssel a Veszprém nyerte.

Kommentek

Hírzóna

Családi sportnapot tartanak a szegedi repülőtéren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Karitáció Alapítvány jóvoltából.

Tovább olvasom

Sport

Bemutatta új utánpótlás szakmai igazgatóját a Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vladan Jordovics lesz Herbert Gábor utódja.

Tovább olvasom

Sport

Címvédés és rekordlétszám a nyolcadik Kapusháborún

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

A speciális megmérettetésen összesen 162 kapus vett részt.

Tovább olvasom

Aktuál