Közélet

Jobbik: a Hit Gyülekezete nem lehet történelmi egyház

Jobbik: a Hit Gyülekezete nem lehet történelmi egyház

2011. május 14., szombat
Jobbik: a Hit Gyülekezete nem lehet történelmi egyház

Tiltakozik a Jobbik, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak közé kerüljön - mondta Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a vallási közösséget a "Fidesz szektájának" nevezve szombaton az MTI-nek.

A Jobbik képviselője közölte:

Szászfalvi László

egyházügyi államtitkár a köztelevízióban elismerte, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak szintjére emelkedne, és ez ellen a Jobbik tiltakozik. Mirkóczki Ádám megemlítette, hogy

Lázár János

, a Fidesz frakcióvezetője Hódmezővásárhely polgármestereként 99 évre ingyen biztosított egy ingatlant a gyülekezetnek,

Páva Zsolt

, Pécs polgármestere pedig fővédnöke lesz a jövő héten egy Hit Gyülekezete által szervezett rendezvénynek. "Álljon elő a kormány és Szászfalvi László államtitkár, hogy a Hit Gyülekezete nem emelkedik a történelmi egyházak rangjára, a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség pedig nyilatkozzon, hogy az izraelita tagozata mellett létezik-e a szervezetükben Hit Gyülekezete-tagozat is" - mondta. A Jobbik országgyűlési képviselője kijelentette: "cionista biznisz-szektának" tartják a Hit Gyülekezetét, ezért "nincs keresnivalója a történelmi egyházak között".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.