Gazdaság

Információs irodát nyit a Szeged Energia

Információs irodát nyit a Szeged Energia

2011. május 25., szerda
Információs irodát nyit a Szeged Energia

A információs irodát nyit május 30-án Szeged központjában a város külterületén lévő Szegedi Ipari és Logisztikai Központban (SZILK) tervezett 920 MW teljesítményű kombinált ciklusú gázturbinás erőművel (KCE) kapcsolatos információk bemutatására a nyilvánosság számára.

„Kiemelkedően fontosnak tartjuk Szeged lakosainak megfelelő tájékoztatását a projektről. Elkötelezettek vagyunk a nyilvánossággal folytatott nyílt és konstruktív párbeszéd iránt” - nyilatkozta

Adrian Bobula

projektigazgató. Az iroda Szeged városközpontjában, a Kígyó u. 4. sz. alatt lévő Tudomány és Technika Házában található. Munkanapokon egy állandó információs kiállítás tekinthető meg a beruházásról, míg hétfői napokon délután 14 és 19 óra között a projektfejlesztő csapat egyik tagja közvetlenül ad választ az érdeklődők kérdéseire. Az elkészítendő hatástanulmányokra vonatkozó tartalmi követelmények 2010 decemberi kézhezvételét követően a projekt csapat jelenleg is dolgozik a környezetvédelmi engedélykérelmek előkészítésén, melyek a tervek szerint a nyár folyamán kerülnek beadásra. A KCE projekt jelentős, mintegy 160 milliárd forintos (600 millió Euro) befektetés a régióban, mely összeg mintegy harmada helyi vállalkozások beszállításaira és szolgáltatásaira kerül kifizetésre. A 3 éves építési szakaszban akár 1000, az erőmű legalább 25 éves üzemeltetése során pedig több mint 50 közvetlen és 50 közvetett munkahely jön létre. A kivitelezési munkák tervezett kezdete 2013, míg a kereskedelmi üzem várhatóan 2015-ben indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.