Gazdaság

Hétszázötvenezres bírság Tesco-áruházaknak

Hétszázötvenezres bírság Tesco-áruházaknak

2011. május 31., kedd
Hétszázötvenezres bírság Tesco-áruházaknak

Az összes ellenőrzött Tesco-áruház 4,2 százalékában, 8 üzletben találtak kártevők jelenlétére utaló nyomokat az ellenőrök, bírságot három esetben és összesen 745 ezer forint értékben szabtak ki, további két esetben a bírság kiszabása folyamatban van - derül ki Fazekas Sándor írásbeli válaszából, amelyet a vidékfejlesztési miniszter egy fideszes képviselő kérdésére fogalmazott meg.

A parlament honlapján elérhető válasz szerint a tárcavezető utasítására a fővárosi és a megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságainak kerületi hivatalai az ország 205 Tesco áruházának 91 százalékában, összesen 187 üzletben végeztek ellenőrzést. Ezek során a hatóság szakemberei - elsősorban de nem kizárólagosan - az állati kártevők jelenlétét, azok jelenlétére utaló nyomokat vizsgálták, illetve kiemelten ellenőrizték a kártevőirtószerek kihelyezésének szakszerűségét, továbbá a kártevőirtás hatékonyságát. Kártevők jelenlétére utaló nyomokat összesen 8 áruházban találtak az ellenőrök, ez az összes ellenőrzött áruház 4,2 százaléka. Egyes esetekben egérürülék jelenlétét, továbbá a kártevőirtószerek szakszerűtlen kihelyezését tapasztalta a hatóság - közölte a miniszter, hozzátéve: tevékenység korlátozására élelmiszer veszélyeztetettsége miatt nem került sor, bírság kiszabása 3 esetben történt összesen 745 000 forint értékben, további két esetben a bírság kiszabása folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.