Közélet

Gyurcsány új pártot alapíthat, ha elmarad az MSZP átalakítása

Gyurcsány új pártot alapíthat, ha elmarad az MSZP átalakítása

2011. május 6., péntek
Gyurcsány új pártot alapíthat, ha elmarad az MSZP átalakítása

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall a Magyar Szocialista Párt tavalyi választási vereségét követően a párt átalakítására tett "utolsó erőfeszítés" - jelentette a Bloomberg hírügynökség.

A Bloomberg honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő, egykori MSZP-elnök Budapesten (külföldi) újságíróknak nyilatkozva beszélt erről.

Gyurcsány Ferenc

, aki jelenleg szocialista parlamenti képviselő, a hírügynökség jelentése szerint elmondta, hogy 2012 közepe és vége között értékeli majd pártja átalakításának sikerét. Amennyiben nem tartja sikeresnek, a "zöldmezős politikai beruházás" választási lehetőség (lesz számára) - tette hozzá. Az AFP francia hírügynökség beszámolójában azt emelte ki, hogy Gyurcsány Ferenc - akinek a hírügynökség szerint valószínűleg az igazságszolgáltatás előtt kell magyarázatot adnia hatalmi visszaéléssel kapcsolatos vádakra - politikai összeesküvés áldozatának tartja magát. "Politikai vetélytársaim állnak e jogi és politikai támadás mögött" - idézte az AFP a volt kormányfőt, aki egyetlen olyan "elemet" sem lát, amely miatt rossz lehetne a lelkiismerete. Gyurcsány Ferenc úgy vélte, nincsenek "kézzelfogható bizonyítékok" ellene és kollégái ellen, s közölte, hogy kész lesz "küzdeni az igazságért". Az AFP ennek kapcsán röviden ismertette a sukorói beruházás ügyét, s emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc többször jelezte, meggyőződése, hogy

Orbán Viktor

börtönben szeretné látni őt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.