Bulvár

Eredményes volt a "Hármashatár" közúti ellenőrzés

Eredményes volt a "Hármashatár" közúti ellenőrzés

2011. május 25., szerda
Eredményes volt a "Hármashatár" közúti ellenőrzés

Tizenkettedik alkalommal került sor május 25-én a „Hármashatár” Nemzetközi Fokozott Közúti Ellenőrzésre Csongrád megyében, melyben a magyar kollégák mellett román és szerbiai rendőrök is részt vettek - közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

A 10.00 és 14.00 óra között megtartott ellenőrzés három helyszínen történt: az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyén, az M43-as szegedi pihenőjénél és az 55-ös főúton Szeged határában. Az ellenőrzés célja a közlekedés körében elkövetett szabályszegések megelőzése, a közlekedés biztonságának javítása, a romániai és a szerbiai rendőrséggel kialakított határ menti együttműködés erősítése és a tapasztalatcsere. A közös rendőri munka kiemelt feladata többek között a közlekedési bűncselekmények és szabálysértések elkövetőinek, ittas járművezetők közúti forgalomból történő kiszűrése, kiemelése, a sebességhatárok betartatása, a műszaki állapot ellenőrzése volt. A fokozott ellenőrzésben összesen 30 fő vett részt, akik közül 4 szerbiai rendőr (a Kikindai és Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságról), és 4 román egyenruhás (az Arad és Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőségről) volt. Ellenőrzés alá vontak közel 100 járművet, mely során 13 személlyel szemben szabálysértési feljelentést tettek, 10 fővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki különböző közlekedési szabályszegések miatt. Tizennégy, a megengedettnél gyorsabban közlekedő járműről pedig felvétel készült, üzembentartóik a jövőben közigazgatási bírságra számíthatnak. Az ellenőrzés során a rendőrök az ittasságot is vizsgálták, de a szonda egyik esetben sem színeződött el - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.