Közélet

Előzzük meg az erdőtüzeket!

Előzzük meg az erdőtüzeket!

2011. május 28., szombat
Előzzük meg az erdőtüzeket!

Fokozott óvatosságot kér a katasztrófavédelem az erdőtüzek megelőzése érdekében. Az elmúlt heteket jellemző meleg, aszályos időben kiszáradt aljnövényzet könnyen lángra kaphat a legkisebb lángtól is - figyelmeztetett az MTI-nek szombaton megküldött közleményben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Magyarország területének mintegy 20 százalékát borítják erdős területek, az erdőtűz-veszélyességi kategóriába sorolás alapján a legkritikusabb Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megye helyzete. Jelenleg Veszprém és Zala megyében hirdettek tűzgyújtási tilalmat. Ilyenkor az adott területen még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani - ismertette a helyettes szóvivő. A száraz melegben fokozottan figyelni kell a szabadban, hiszen egy el nem oltott csikk vagy akár egy üvegdarabon fókuszálódó napsugár is nagy kiterjedésű tüzekhez vezethet. A tűzoltóságok riasztásának csaknem egyharmada az erdős területek tűzeseteiből adódik - közölte

Hajdu Márton

polgári védelmi főhadnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.