Bulvár

Ellenőrzéseket tart a vasúti átjárókban a MÁV és rendőrség

Ellenőrzéseket tart a vasúti átjárókban a MÁV és rendőrség

2011. május 26., csütörtök
Ellenőrzéseket tart a vasúti átjárókban a MÁV és rendőrség

Közös ellenőrzéseket tart az ország legveszélyesebb vasúti átjáróiban a MÁV és rendőrség csütörtökön - tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t.

Az akció összesen 31, régiónként négy-öt, Budapesten két közúti-vasúti átjárót érint - olvasható a közleményben. Mint írták, a kiválasztott helyszíneken szakemberek ellenőrzik többek között a fénysorompók, csapórudak és optikák, a vasúti átjárót jelző közúti táblák, útburkolati jelek állapotát és láthatóságát. Kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a gépjárművezetők betartják-e a vasúti átjáróban történő közlekedés szabályait, az előírásoknak megfelelően közelítik-e meg az átjárókat, illetve figyelembe veszik-e a fénysorompó és az egyéb biztonsági berendezések tiltó jelzését. A sorompóknál várakozó járművezetők figyelmét felhívják a fokozott balesetveszélyre, egy lehetséges baleset következményeire, továbbá a közlekedési szabályokra. Emlékeztettek, hogy a MÁV és az Országos Rendőr-főkapitányság nagyszabású kampányba kezdett még áprilisban, hogy felhívja a közúton közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira. A csütörtöki ellenőrzés is a kampány része. A közlemény szerint a magyarországi, 160 ezer kilométer hosszú közúti hálózaton 5807 vasúti átjáró van, így a járművezetők átlagosan 27 kilométerenként vasúti átjárókon haladnak át. Az elmúlt tíz évben több mint ezer esetben ütközött vonat gépjárművel, a balesetek csaknem ötszáz halálos áldozatot követeltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.