Gazdaság

Szeged a nyolcadik legnépszerűbb nyaralóhely

Szeged a nyolcadik legnépszerűbb nyaralóhely

2011. május 30., hétfő
Szeged a nyolcadik legnépszerűbb nyaralóhely

Mintegy háromezer szavazattal Sopron vezeti a Vendégváró.hu által egy hete indított online szavazást, melynek célja megtudni, hogy hová utaznának legszívesebben, milyen belföldi úti célt választanának az emberek Magyarországon. Eddig 13 ezren szavaztak hazánk 1800 településére, Pécs a második, míg Eger a harmadik helyen áll. A voksolás még két hétig tart, szavazni a www.vendegvaro.hu/hovautazna címen lehet.

A népszerű fürdőhely Hajdúszoboszló a negyedik, Siófok az ötödik helyen áll, mely a balatoni települések közül így a legnépszerűbb. Egy hét után a hatodiktól a tízedik helyig Hévíz, Balatonfüred, Szeged, Gyula és Zalakaros állnak. Az első ötven helyen többségében ismert nyaralóhelyek és turisztikai úti célok állnak. Meglepetésre Budapest a 19-dik helyen áll. További meglepetés, hogy a kevésbé ismert Őriszentpéter és Orfű bekerült az első ötvenbe. Az előbbi a 35-dik, míg az utóbbi a 45-dik helyen áll. "Engem meglepett a Balaton eredménye. Valójában az első háromba vártam, de azt nem hittem volna, hogy négy balatoni település is benne lesz az első húszban" - adott hangot meglepetésének

Körtvélyesi Erzsébet

, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője. Még két hétig lehet szavazni a www.vendegvaro.hu/hovautazna internetcímen. A szavazáson Magyarország összes települése választható. A szavazók három települést nevezhetnek meg, ahová a legszívesebben utaznának, végül az a település "győz", amely a legtöbb szavazatot kapja. A szervezők célja felhívni a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire.

"Hová utazna szívesen Magyarországon?" részeredmények:

1. Sopron 2. Pécs 3. Eger 4. Hajdúszoboszló 5. Siófok 6. Hévíz 7. Balatonfüred 8. Szeged 9. Gyula 10. Zalakaros 11. Debrecen 12. Visegrád 13. Szilvásvárad 14. Kőszeg 15. Lillafüred (Miskolc) 16. Egerszalók 17. Keszthely 18. Sárvár 19. Budapest 20. Tihany

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.