Közélet

Demonstrációbohózat – villámcsődület MSZP-módra + FOTÓK

Demonstrációbohózat – villámcsődület MSZP-módra + FOTÓK

2011. május 10., kedd
Demonstrációbohózat – villámcsődület MSZP-módra + FOTÓK
Talán az ország egyik legrövidebb, néma politikai demonstrációját produkálta Szegeden az MSZP Demokratikus Koalíció Platform Szeged. Az aktivisták úgynevezett flashmob műfajban fejezték ki tiltakozásukat először a KDNP, majd a Fidesz székháza előtt, álarcokban, feliratos pólóban és egy sajtóközleményt osztogatva. Bajban van a tudósító, mikor egy alig követhető politikai performanszról kell beszámolnia. A Gyurcsány Ferenc által szervezett új MSZP-s tömörülés aktivistái először a KDNP-székház elé invitálták a sajtó munkatársait, akik mintegy tucatnyian várták, hogy történjen valami. A meghirdetett időpont után öt perccel érkeztek meg az aktivisták, fejükön fideszes és KDNP-s logóból kreált kartonpapír álarccal, és a nemrég vezetőváltáson átesett önkormányzati cégek neveivel feliratozott pólóban. Csakhogy mire rendesen beálltak volna a kamerák és diktafonok, a kereszténydemokraták irodája előtt, az aktivisták szinte futólépésben mintegy hetven méterrel lejjebb, a szegedi Fidesz-iroda elé mentek, s alkottak formációt. Ott egy szórólapot osztottak szét, nyilatkozni nem szerettek volna, mondván ez egy flashmob, ilyen műfaj, de szeretnék a hasonló megmozdulásokat meghonosítani a szegedi politikai közéletben is… (ezt azért még nem árt átgondolni – a szerk.) A mintegy 3-5 perc alatt lezajlott villámcsődület után a távozó aktivisták felől egy kósza mondat mintha Gyurcsány látogatását említette volna. A szórólapon az alábbiak olvashatók:Mi, szegedi demokraták felháborítónak tartjuk, amit a Fidesz-KDNP frakciószövetség művel Szegeden „önkormányzás” címszó alatt. Először az önkormányzati cégeket fejezték le, és hozzáértő szakemberek helyett a barátaik, rokonaik, pártkatonáik foglaltak el minden pozíciót. A már elfoglalt cégekhez átirányított közpénzekkel az általuk is elfogadott költségvetésen legújabban egy 500 milliós lyukat ütnek óriási felelőtlenséggel. Teszik mindezt a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.Tisztelettel kérjük a Fidesz-KDNP szegedi frakcióját, hogy szíveskedjen végre Szegedért dolgozni!MSZP Demokratikus Koalíció Platform Szeged

Szocialista beszámlázók performansza?

Fenti címmel juttatott el szerkesztőségünkhöz egy sajtóközleményt válaszul az MSZP-s villámcsődületre Haág Zalán, önkormányzati képviselő, a KDNP szegedi elnöke. Gyurcsány Ferenc platformja és pártja nincs abban a helyzetben, hogy erkölcsi ítéletet mondhasson becsületes emberek felett.A KDNP az elmúlt négy évben bizonyított Szeged közéletében. Ennek is köszönhető, hogy 2010 októberében az emberek bizalmából mind az öt kereszténydemokrata képviselőjelölt megnyerte körzetét városunkban, és a Fidesz szövetségeseként a legnagyobb közgyűlési frakcióban dolgoznak a választókért.Miközben több önkormányzati cég elmúlt nyolc éves működésével összefüggésben szabálytalanságok, sőt bűncselekmény gyanúja merült fel, addig a városi cégeknél az MSZP több jelenlegi vagy korábbi önkormányzati képviselője, képviselőjelöltje vagy azok családtagjai voltak alkalmazásban, illetve ezekhez a cégekhez számláztak be az általuk vezetett vagy tulajdonolt vállalkozások.A hivatali visszaélés bűncselekményével meggyanúsított, „szemkilövető” korábbi kormányfő platformja Szegeden inkább a Szegfű-klubban számoltassa el saját elvtársait: ki, melyik cégnél és mennyiért… Ezeket a szerződéseket és egyéb szabálytalanságokat ugyanis épp a részben KDNP-támogatással kinevezett cégvezetők igyekeznek a szegediek érdekében rendbe tenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.